Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ)'ne bağlı Karacasu Meslek Yüksek Okulu’nda bölümlerden birinin kapanmasıyla kapasitesinin 475'ten 455'e düşmesi üzerine temsilciliğini yaptığım Ses Gazetesi’nde Karacasu Temsilcisi ve muhabiri arkadaşımız Özgür Dedeoluk haber yapmış. Kuyucak’ta da Kuyucak Meslek Yüksek Okulu’nda başvuru sayısının 53, kayıt sayısının 39’a düşmesi üzerine Kuyucak Meslek Yüksek Okulu ile ilişkili bazı arkadaşlar beni sıkıştırıyorlar. “Karacasu’da öğrenci sayısı 475’ten 455’e düşünce haber yapılıyor, sen neden sadece 39 kayıt alan Kuyucak Meslek Yüksek Okulu’nu haber yapmıyorsun?” diyorlar.
Sizlere önceki yazdığım yazılarda Kuyucak Meslek Yüksek Okulu’nun üniversite öğrencileri için cazibe merkezi olabilmesi için araştırma yapılması ve kısa zamanda varsa problemlere çözüm üretilmesi gerektiğini belirtmiştim. Elbette her kes üstüne düşeni yapıyordur. Bende bu konuda küçük çapta bir araştırma yaptım.
Öncelikle Kuyucak Meslek Yüksek Okulumuza Okul Müdürü olarak atanan Prof.Dr. Hamdi Avcı’ya yeni görevinde başarılar diliyorum. 6 Eylül 2019 Cuma günü saat.11.00’de kendisini makamında ziyaret ederek “Hayırlı olsun” demek şansına nail oldum. Yaklaşık 40 dakika süren görüşmemizde 1999 Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi mezunu, yüksek lisansını ve doktorasını Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Klinik Öncesi Bilimleri Bölümü,Veterinerlik Patolojisi Ana Bilim Dalında yapan Muhterem Hocam Sayın Prof.Dr. Hamdi Avcı’yı Kuyucak için oldukça samimi ve gayretli gördüğümü belirtmek isterim.
Gelelim yukarıda sözünü ettiğim küçük çaptaki araştırma sonuçlarına. Kuyucak olarak başlıca eksiğimiz burada bir KYK Yurdu olmaması. Öğrenci tercihlerde Kuyucak Meslek Yüksek Okulu’na bakarken önce Kuyucak’ta Kredi Yurtlar Kurumuna ait bir devlet yurdu olup olmadığına bakıyor. İlçemizde böyle bir devlet yurdu olmadığı için zaten 1-0 geriden başlıyoruz. Ancak geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili görüşünü aldığım Kuyucak Belediye Başkanımız Sayın Metin Ertürk, Kredi Yurtlar Kurumuna ait bir yurt için çalıştığını Kuyucak’ın yakın zamanda KYK’ya kavuşacağını müjdeledi. Belediye Başkanımız Metin Ertürk’ün Kuyucak’ta eğitimle ilgili daha başka güzel projeleri ve çalışmaları da var ancak kendisinden izin almadığım için burada açıklamayı doğru bulmuyorum. Ama önümüzdeki süreçte ilçemiz için eğitim konusunda da sürprizleri olabileceğine inanıyorum.
İkinci konu bizim Kuyucak Meslek Yüksek Okulu’nda bulunan mevcut programlar üniversite öğrencileri açısından çok ta cazip görülmüyor. Bu konuda da Kuyucak Meslek Yüksek Okulu Müdürümüz Sayın Prof.Dr. Hamdi Avcı ile Yüksek okul Yönetimini oldukça hazırlıklı gördüm. Halen sağlık ve hukuk dahil diğer üniversitelerde yüzde 100 doluluk oranı yakalayan önü açık 5-6 ayrı programın okulumuzda açılabilmesi için yapılan hazırlıkları gördüm. Şahsen Kuyucak Meslek Yüksek Okulu’nun ilk açıldığı yıllardaki hareketli günlerine dönebilmesi için elimden geleni bende yapmaya çalışacağım. Neticede her şey Kuyucak ve Kuyucaklılar için.
Ama bu düşünülenler gerçekleşse bile üniversite öğrencileri açısından Kuyucak Meslek Yüksek Okulu ve Kuyucak yeterince cazip hale geliyor mu derseniz? Şahsen yeterli olduğunu düşünmüyorum. Zira öncelikle Kuyucaklı olarak Yüksek Okul Öğrencilerimizi birer misafir olarak görmemiz gerektiğini düşünüyorum. Üniversite de çocuk okutanlar bilirler,çocuk okutmak ülkemizde gerçekten kolay değil. Çünkü hala ülkemizde eğitim bir ticaret aracı olarak görülüyor. Oysa eğitim ticaret değildir. Nasıl Kuyucaklı çocuklar gidip başka il ve ilçelerde Üniversite eğitimi görüyorsa, onların oralarda yaşadıkları sıkıntıları buradaki Yüksek Okul Öğrencileri de yaşıyorlar. Burada Kuyucak Meslek Yüksek Okulu’nda eğitim gören öğrenciler Kuyucaklılara emanettir ve burada hepsi birer misafirdir. Bu yaklaşımın dışında bu çocukları banka gibi görmek ve öyle davranmak her şeyden önce Kuyucak’a zarar vermektir.
Mesela öğrencinin temel ihtiyaçlarından biri karnını doyurmaktır. Lütfen arkadaşlar ilçemizde öğrencilerin sağlıklı ve ucuz yemek yiyebileceği kaç restoran var? Öğrencilerin hem ders çalışıp hem kafa dinleyebilecekleri kaç tane kafeteryamız var? Arkadaşlar durum gerçekten ciddi. Şayet bu güne kadar olduğu gibi Kuyucaklılar açısından Kuyucak Meslek Yüksek Okulu’na ilgisizlik devam ederse okulumuzun geleceği tehlikede demektir. Lütfen tüm Kuyucaklılar Kuyucak Meslek Yüksek Okulu ve Öğrencilerine sahip çıkmaya çalışsın. Her kes kendi imkanı ölçüsünde. Sonra “Keşke” dememek için şimdi yapılması gereken budur bence.
**
Aslında bu gün dış politika yazacaktım, Suriye Politikamızdaki hatalar üzerine yazmak istiyordum. 40 yıldır Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yıkmak için çalışan ve bu uğurda en az 50 bin canımızı katleden, yetmedi devletimize 2 trilyon dolarlık yük getiren PKK’yı 40 yıldır destekleyen ve ona 25-30 bin TIR silah veren ABD ile Akçakale’de oluşturulan Ortak Harekat Merkezi’nin 1991 yılında Güneydoğu’da kurulan Çekiç Güç’ten çok farklı bir işlevi olacağına şahsen inanmıyorum. ABD bu merkezi Türkiye’nin elini kolunu bağlamak ve oyalamak için kurdurdu bence. Ayrıca Suriye’nin Kuzeyinde Güvenli Bölge meselesi Suriye’nin bölünmesi ve Kuzey Suriye’de,Kuzey Irak’ta kurulan Barzanistan gibi ikinci bir sözde Kürdistan daha doğrusu İsrail kurulmasına hizmet edecektir. Suriye ile ilgili uygulanan politikalar konusunda sevgili yöneticilerimizden biraz daha açık bilgi istiyorum. Suriye çok önemli arkadaşlar, çünkü Suriye bölünürse ABD’nin hedefinde Türkiye var demektir.
Adamlar sınırımızda 110.000 PKK’lıyı kime karşı eğitip donattılar sizce. İkide bir çıkıyorlar DEAŞ’a karşı mücadele edeceklermiş. Arkadaşlar PKK gibi DEAŞ’ı da kuran ve yöneten ABD zaten. Tekrar söylüyorum gazeteci arkadaşların tespiti ABD Devlet Başkanı Trump günde ortalama 15 defa yalan söyleyen bir adam. Dünyanın haydut devletinden Türkiye’ye ne hayır gelebilir. Adamların her yaptıkları iş sahte zaten.
Bence Türkiye’nin yapması gereken Suriye yönetimi ile işbirliğini geliştirip ABD’yi bölgeden kovmaktır. Yoksa eninde sonunda ABD kendi çıkarları için ya kendisi savaşacak bizimle yada Yunanistan ya da İsrail’i karşımıza dikecektir. Türkiye’nin nihai politikası Suriye, İran ve Irak ile bir birlik oluşturup ABD, Rusya, Fransa ve Almanya gibi yabancı ülkeleri bölgeden çıkarmak olmalıdır.
Selam ve Saygılarımla...