Karşılaşma öncesinde, siyah beyazlı takımın lig ve kupa başarısı, bu maçta taraftar sayısında artışa neden olur diye düşünmüştüm. Ne yazık ki yanılmışım. Taraftar bu sezonda Naz-Naz’ın arkasında değil. Zaten gelenler de her zaman ki gibi aynı taraftarlar.
Spor Toto 3. lig 3. grupta lider Somaspor’un iki puan gerisinde bulunan Nazilli Belediyespor’un, maçın başlama vuruşu ile birlikte oyunu rakip sahaya yıkıp, bir an önce gölü bulmasını bekleyenlerin hayalleri yıkıldı.
Zorluk derecesi yüksek olan bir maçtı bu Yozgatspor maçı. Her iki takımda araya sıkıştırılan kupa maçları nedeniyle, fazla maç trafiğinde yakalanmışlardı. Nazilli Belediyespor’un kendi sahasında başarılı olması, buraya gelen takımların iştahını kabartıyordu. Yozgatspor takımı da önce 1 puan sonra galibiyeti düşünürüz parolasıyla sahadaydı. Onlarda da Aytaç hariç hücumu düşünmeyince kalitesiz bir karşılaşma seyrettik.
Dostluk ve centilmenlik içerisinde başlayan bu maçın tamamın da, bir iki cılız atak haricinde kayda değer bir pozisyon bulamadık. Her iki takımda hem kendilerini hem de taraftarları uyuttular. Bizlerde seyir zevki bulamadık.
Karşılaşmanın ikinci yarısı ile birlikte siyah beyazlılar da, etkisiz oyuncular Burak, Zafer ve golcü Volkan sırasıyla oyun dışında kaldılar. Mert Çapar’ın, Ufukcan ve Yunus’un oyuna girmeleri ile orta saha ve hücum bölgesinde oyunun hâkimiyetini eline geçiren, ancak üstün oyununu rakibine bir türlü kabul ettiremeyen Nazilli Belediyespor’lu futbolcular çok çabalamalarına rağmen golü bulamayarak, bir türlü istediği skoru elde edemediler. Direkten dönen, kale içerisinde dokunulamayan toplar. Varın siz bunun adını, ister “beceriksizlik“ deyiverin, isterseniz de “şanssızlık”. Olmadı mı olmuyor işte…
Karşılaşmanın sonlarına doğru yaklaştıkça, ev sahibi siyah beyazlılar için telaşlı, rakip Yozgatspor için de beraberliği koruma çabası içindeki futbol anlayışı başladı. Bence telaşa gerek yoktu, Nazilli Belediyespor’da oyunun kaderini her an değiştirebilecek kalitede Aziz, Sedat ve Sergen gibi tecrübeli futbolcular da vardı, ancak bunu beceremediler. Kapanan takımlara karşı oyunu açmak için daha başka (A)(B)(C) planları ve çözüm bulmak gerekiyor.
Bir de kaleye dikine gitmek veya basit oynamak varken, topu evelemek gevelemek nedir ben onu anlayamadım. Ufukcan haricinde oyunu dikine oynayan futbolcu da yoktu siyah beyazlılarda. Rakibin direncini de kıramazsanız beraberliğe de razı olursunuz.
Bu maç Nazilli Belediyespor’lu futbolcu kardeşlerimize bir ders olmalı. Herkes kendine gelmeli.
Kendi sahamızda atacakları bir gol liderliği Nazilli’ye getirecekti o da olmadı.