2007 yılının ilkbahar aylarında Türkiye yine bir milletvekilliği seçimlerine hazırlanıyordu. O zaman çalıştığım Yeni Asır Gazetesi CHP’nin önseçim takvimini takip etmekle beni görevlendirmişti. 20’yi aşkın aday adayıyla yaklaşık 20 gün süren ve her ilçeyi kapsayan program CHP’den milletvekilliğine oynayan insanları daha yakından tanıma şansı verdi bana.
* * *
2002 seçimlerinde Mesut Özakcan, Mehmet Öztaş, Mehmet Semerci ve Ö.Çerçioğlu’ndan oluşan CHP’li Aydın vekilleri yeni bir yarışa hazırlanıyordu. Hüsniye Karasu, Özcal Korkmaz, Aydın Öreroğlu, M. Mesut Özakçan, Yusuf Kazım Özen, Cezmi Saday, Mehmet Semerci, Bülent Tezcan, Osman Ünsal, Tahir Yaman, Hüseyin Yıldız, Süreyya Akar, M. Fatih Atay, Abdullah Bedeloğlu, Mustafa Bekar, Mehmet Boztaş, Mehmet Çallıoğlu, Özlem Çerçioğlu, Atalay Dinç, Ahmet Sümer Germen ve Altan Güney arasında geçen önseçimlerden sonra mevcut vekillerden Sadece Özlem Çerçioğlu ilk dörde girebilmiş eski Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan bile ancak 8., Bülent Tezcan da sanırım 6. Olmuştu.
* * *
Önseçimin kazananı şüphesiz ki Özlem Çerçioğlu’ydu ama mevcut 3 milletvekili ve bir o kadar güçlü isimleri de geçerek 2. Sırayı kapan Fatih Atay’dı. 2007 seçimleri sonucu Çerçioğlu ve Atay’la CHP’nin Aydın’daki vekil sayısı 2’ye düşmüş oldu.
* * *
O zamanlardan gözlemlediğim Fatih Atay’ı bildiğini konuşurken karşısındakine kendini inandıran birisi olarak tanıdım. 2010 30 Ağustos törenlerinde de Vali Coş ile arasında geçen olaylı tartışmaya şahit olduğumda ise (sanırım avukat olmanın da verdiği bir özellik) doğru bildiğini savunurken tartışmaya girmekten korkmayan bir siyasetçi olarak görmeye başladım.
* * *
Yıllar geçti…
* * *
Valiler, Belediye Başkanları…
* * *
Kimleri gördü Aydın, Efeler…
* * *
Ve daha kimleri görecek… Kim bilir?
* * *
2019 yerel seçimlerinde CHP Efeler Belediye Başkanı adayı olarak Fatih Atay’ı açıkladığında (gazeteciliğin de verdiği bir refleksle) bu dönem bilhassa belediye meclisinde arkadaşlara çok iş düşer diye içimden geçirdim.
* * *
Ama tahminimde yanılmışım. Fatih Atay’la seçim sürecinde iki kez sohbet ettik ve seçimi kazanıp Efeler Belediye başkanı olduktan sonra (ve ilk kez belediye başkanı olmasına rağmen) benim zihnimdeki eski imajını silerek bambaşka biri olduğunu söyleyebilirim. Bir devlet adamı ciddiyeti ve hassasiyetini kendisinde görüyorum. Klasik belediye başkanı imajını zamanla kafamızdan atıp sürekli halkın içinde dinleyen ve önerileri dikkat eden bir belediye başkanı vizyonu çiziyor ve bunu devam ettirdiği sürece kazanacaktır.
* * *
Fatih Atay’ın, Efeler Belediyesi’ndeki ilk 100 günlük icraatlarını açıkladığı toplantıda izlediğim kadarıyla yönetim kademesi işin başına geçmiş ve öncelikler belirlenmiş görünüyor. Aydın şehrinin bana göre vitrini olan Efeler Belediyesi’nin bir önceki dönem kaybettiklerini de düşünerek çok fazla çalışması gerekiyor…