Aydın’ın gündemi yine jeotermal. Jeotermalin yıllardır kötü yüzünü gören Aydınlıları bugüne kadar yok sayan firmalar ve Aydın’ın kalburüstü kesimi, şimdi iyi bir oyunculukla jeotermalin masum olduğunu anlatmaya çalışıyor. Şu aşamada oyunculukta sınıfta kaldınız beyler. Halkı jeotermalin güzel yüzüyle yıllar önce tanıştırmalıydınız ki, şimdi halk karşınıza dikilmemeliydi. Şimdi Aydın’da kimi sorsanız jeotermali en büyük tehlike, jeotermal firmalarını Aydın’ın baltalayıcıları ve üst düzey bürokratları ise firmaların adamı olarak görüyor. Halk bu üçlüden hiç birini kendi yanında yada yararına görmüyor. Aydın’da ilk jeotermal kuyular açılıp firmalar elektrik üretmeye başladığında Aydın’dan ülke ekonomisine ciddi katkılar olacak diye her Aydınlı sevindi bu işe. Bahçeler ederinden yüksek fiyatlara satıldı, firmalar bazı mahallelerde vatandaşın hayatını kolaylaştıran dokunuşlar yaptı. Yani firmalarda, Aydınlıda memnundu bu işten. Fakat ne zamanki firmaların bazıları jeotermal akışkanları gelişi güzel doğaya saldı işte o zaman Aydınlı ile karşı karşıya gelmeye başladı. Gelişi güzel salınan jeotermal akışkanlar vatandaşı canından bezdirdi. Sonrasında işler mahkemelik oldu ve firmalar o zamanlarda ciddi ekonomik yaptırımlara maruz kaldı. Bu sefer firmalar işleri Aydın’dan değil, Ankara’dan çözmeye başladı. Gündüzleri denetlenir gibi yapılan firmalar jeotermal akışkanlarını gece yarılarında ve hafta sonları derelere salmaya başladı. Aydın’da derelere salınan jeotermalin görüntülenmesi jandarma vasıtasıyla engelledi.

FETÖ KADAR TEHLİKELİ SANIRIM

Yıllarca Aydınlılar oyalandı. Jeotermal firmalar çok sıkı denetim altında olduğu anlatılmaya çalışıldı, fakat el altından firmalar istediği gibi at koşturdu. Bu süreçte halkı aydınlatması gereken firmalar vatandaşı yok saydı. Bu boşluğu kimler doldurdu iyi niyetli yada değil jeotermali öcü gibi göstermek isteyenler. Ve başarılıda oldular. Bugün Aydın’ın hangi noktasında olursa olsun, bir ağaç mı kurudu sorumlusu jeotermal, kanser vak'alarının sorumlusu jeotermal, Menderesin kirliliğinin sorumlusu jeotermal, incirin kalitesinin düşmesinin bir numaralı sanığı jeotermal. Bu jeotermal en az FETÖ kadar tehlikeli halkın gözünde.
Bunun tersini iddia edenler yada jotermali savunan firmalar veya kalbur üstü Aydınlılar yıllardır bu jeotermalin faydası yada zararıyla ilgili bir bilimsel araştırma sonucunu niye ortaya koyamadınız. Şimdi istediğiniz tarafsız bir firmaya yaptırılacak araştırmanın kat'iyen inandırıcılığı olmayacak. Çünkü insanlarımız maalesef bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oldular. Her Aydınlının kafasında artık jeotermal Aydın’ın baş düşmanı. Bunu silmek için bir fırın değil, binlerce fırın ekmek yeseniz de başarıya ulaşabileceğinize inanmıyorum. İşte zamanında halkı yok sayarsanız, denetim yapmış olmak için denetim yaparsanız bugün Aydın’ın kaderini etkileyecek yatırımların karşısında bilgi sahibi olmayan fakat bir fikri bulunan Aydınlıları bulursunuz. Yıllardır Aydın’daki jeotermalin güzelliklerinden birkaç kalburüstü faydalandı, Aydınlı cefasını çekti. Aydın milletvekilleri Aydın’ı çok seviyorsunuz ya; size hatırlatayım yıllardır Aydınlıya anlattığınız jeotermal seralar, termal oteller nerede ? Halkın size ve siyaset kurumuna inancı kalmadığı içinde bugünlerde ihaleye çıkılarak yapılmak istenen bu tesislerin karşısında da Aydınlı duruyor.
Malesef ki beyler; oyunculukta master yapanlar, gerçek hayatta sınıfta kaldılar