Değerli dostlar, 5 Temmuz’da geçirmiş olduğum kalp krizi ardından anjiyolar, takılan stentler, koroner yoğun bakımlar derken sigaradan da ayrılmıştım. Taburcu olurken artık benim için dumansız bir hayata merhaba demenin vaktinin geldiğini sosyal medya hesabımdan duyurunca bu kararıma destek veren dostlarım sayesinde ne kadar isabetli bir karar verdiğimi bir kez daha anladım.
İçenler pek farkına varamaz. Meğer ne kötü bir koku üstüme sinmiş. Parmaklarımdan kıyafetlerime kadar her yanım sigara kokuyormuş ta haberim yok. Şimdi yediğim yemeğin içtiğim çayın tadı bile bana çok farklı geliyor. Kendimi daha genç, daha enerjik ve daha mutlu hissediyorum. Bundan daha güzel bir duygu var mı? Bir kötü olaydan bir iyilik çıkar mı? Derseniz benim tespitim budur. Kalp rahatsızlığı geçirerek sigaraya veda etmek…
Sigarayı bırakmak için benim gibi kalp krizi geçirmeyi beklemeyin. Daha mutlu ve sağlıklı bir hayatı seçmek için önünüze engeller koymayın. Kendi kendinizin doktoru olun ve zararlı alışkanlıkları hayatınızdan çıkarmaya bakın.
Memleketimizin bu kadar sıkıntısı varken iki haftadır. Kendi dertlerimle sizleri meşgul ettiğimin farkındayım. Ama kendi yaşadıklarımın da ders niteliği olduğunu fark ettim. İnsan hayatındaki en önemli unsur sağlık. Sağlıklı yaşayabilmek dünyanın en büyük zenginliği ve sağlığını kaybetmek dünyanın en büyük zararı. Bunun farkında olabilmekte en büyük akıl kaynağı.
Yarından sonra (21 Temmuz) 43 yaşıma giriyorum. Ondan sonra ki gün (23 Temmuz) inşallah son anjiyoma gireceğim. Kendinize iyi bakın. Ömrümüz varsa gelecek hafta köşe yazılarımıza devam ederiz. O vakte kadar mutlu günler dilerim.
Sağlıklıyken, sağlığınızın kıymetini bilin...