Hollywood son yıllarda pek çok klasik filmi yeniden beyaz perdeye uyarlıyor. Korku edebiyatının büyük isimlerinden Stephen King’in romanlarından uyarlanan filmler de yeniden çekilen filmler arasında yer alıyor. İlk IT filminden sonra yakın zamanda da Pet Sematary filmi 6 Eylül'de vizyonda olacak, ancak bu film son Stephen King uyarlaması olmayacak. Zira hala bir yerlerde geri dönmeyi bekleyen Pennywise var.
“O”, orijinal adıyla “It” sadece Stephen King’in en iyi romanı değil, dünya tarihinde yazılmış en iyi romanlardan birisi. It 1986’da Amerika’da en fazla satmış kitaptır. It “O” 1 milyon kopya sattı ve bu, o günlerde Stephen King için bir rekordu. 1987’de ise British Fantasy ödülünü almıştır. Roman 1957’de Amerika’nın Maine eyaletindeki Derry adlı küçük bir kasabada başlar. Altı yaşındaki George Denbrough, yağmurlu ve fırtınalı bir havada ağabeyi Bill’in yaptığı kayığı yüzdürmeye çalışmaktadır. Kayık yol oluğundan akan suların üzerinden sekerken, birden kanalizasyon ızgarasına düşerek kaybolur. Kayığını kaybeden küçük çocuk, bulmak umuduyla ızgaraya yaklaşır ve bir palyaço ona seslenir. “Kayığın burada George,” der ve ona kanalizasyondaki sirkten bahseder. Orası çok eğlencelidir, görebileceği ilginç hayvanlar, patlamış mısır ve pamuk şeker de vardır… George bunların doğru olamayacağını bilemeyecek kadar küçük bir çocuktur ve palyaço Pennywise da çok ikna edicidir… George hevesle ona elini uzatır… ve kolunu kaptırır. Bir kaç saat sonra küçük çocuğun yağmurluklu, kolu kopmuş cesedini bulurlar.
George Denbrough ilk değildir. Son da olmayacakır. Derry’de yaşayan çocuklar korkunç bir tehdit altındadır. Çünkü kasabanın kanalizasyonlarında “O” yaşamaktadır. “O” çok eskidir, hayal bile edilemeyecek kadar eski, Derry daha kurulmadan oradadır, hatta Amerika bile keşfedilmemiştir “O” oraya yerleştiğinde, belki henüz insan ırkı bile yoktur. “O” kadim bir varlıktır ve zamanının çoğunu uyuyarak geçirir. Ara ara beslenmek için uyanır; bizim zamanımızla 27 yılda bir olur. Ona en fazla güç veren besin, çocuk etidir. Hele de korkmuş bir çocuğun eti yaratığa inanılmaz bir doyum sağladığı için, küçük çocukları yemeden önce korkutmayı sever. Tabii önce küçük çocukların ona yaklaşması lazımdır ve hangi çocuk palyaçoları sevmez ki?
“O”, roman tarihinin en korkutucu ve acımasız canavarlarından biridir. Derry’de çocukların, hatta çocuksu yetişkinlerin ölümü normal bir şeydir. Kasabanın yerlileri bu durumu kanıksamışlardır. Cinayetler asla ana akım medyaya haber olmaz. İnsanlar kabullenmiş bir şekilde yaşamaya devam ederler.
“O” IT 2 filmi ilk filmden 27 yıl sonrasında geçecek. Warner Bros ilk filmin başarısından sonra ekibini bozmamışa benziyor. Yönetmen koltuğunda yine Andy Muschietti oturacak, ikonik palyaço Pennywise’ı ise Bill Skarsgard canlandıracak. Seride ayrıca James McAvoy, Jessica Chastain, Bill Hader gibi isimler bulunacak. İlk filmden 27 yıl sonrasında geçecek hikâyede bu kez ekibimiz cani palyaço Pennywise ile yetişkinken mücadele edecek. İlk filmin sonunda, Pennywise ile tekrar yüzleşmek için 27 yıl sonra kasabaya dönme sözü veren karakterlerimiz yine şeytani palyaço ile yüzleşmek durumunda kalacaklar. Öte yandan aradan geçen zaman karakterleri de epey değiştirmiş olacak. Bill artık evli bir insan olarak karşımıza çıkacak, Beverly ise sevgilisinden şiddet gören bir karakter olarak filmde yer alacak. Karakterlerin birbirlerini de baştan tanımaları gerekecek.