Bu senede her sene olduğu gibi sezon başındaki söylemlerin aksine sektörde bir durağanlık yaşıyoruz. Söylemlerin aksine özellikle Alman pazarında ciddi bir düşüş var. Malum her yıl aynı gel gitler yaşıyoruz. Sezon başında ‘sezon patlayacak’ söylemlerinin aksine sezon ortasında da bilinmeyen bir kriz oluşuyor. Burada sezon planlaması yaparken patronlarımızın dostlarından yada çok güvendikleri acentacılardan aldıkları bilgilerden değil, küresel ekonomik ve politik gelişmelerden, geçmiş dönem verilerden ve istatistiklerden yararlanmak gerekiyor.
Tüm destinasyonların turizm arzı, küresel piyasalarda oluşan Türkiye talebi, uçuş sayıları ve gelecek turistin alım gücü gibi kavramları göz önünde bulundurarak planlı projeli iş yapmayı tercih ediyoruz..
Bu doğrultuda her yıl hedefimizi tutturarak ilerlemeye devam etmeliyiz.Öngörülü, planlı ve riskleri öngörerek hareket etmezseniz belki turizm değil ama operasyonunuz patlayabilir .İşte bu nedenle, otelcilikte veri analizi ve yield kavramları son derece önemli. Otel sahiplerini, çalışanları ve otel ile dolaylı yada direk iş yapan tedarikçileri mağdur etmemek her otel yöneticisinin görevi.
AKP’li milletvekillerinin hazırlayıp meclise sunduğu, geçen hafta komisyondan geçen Turizm Ajansı kurulması ile ilgili kanun Teklifi yarın TBMM Genel Kurulu’na geliyor. Kanun Teklifine yönelik tepkiler üzerine bakanlık, aralarında TÜRSAB’ın yönetime alınması da olan bazı “Makyaj” değişikliklere gidiyor.
TİK ortaya çıktı
Bu kapsamda aralarında TÜRSAB TÜROFED ve TYD’nin de olduğu, Numan Kurtulmuş’un bakan olduğu dönemde oluşturulan ancak kurulduğundan bu yana herhangi bir faaliyeti olmayan ‘Turizm İştişare Kurulu’ (TİK)’ten gelmiş görüntüsü verilen sektör önerisi olduğu savunulan önerileri üzerine karar alınacak
Bir parmak bal
Bakanlıkta yapılacak toplantının amacının, “Herkesin ağzına bir parmak bal çalmak” olduğu belirtiliyor. Buna gerekçe olarak da altında TÜRSAB, TÜROFED TYD ve diğerlerinin de olduğu dernek ve birliklerin imzası olan, “Sektörden gelmiş” görüntüsü verilecek, gerçekte kanun teklifinin esasına ilişkin olmayar, tepkilerin önünü kesmek için hazırlandığı bildirilen iki sayfalık değişiklik önerileri görüşülecek Tam adı Türkiye Turizm Tanıtım Geliştirme Ajansı Hakkında Kanun teklifi yarın TBMM Genel Kurulu’na gelecek.
Nereden cikti sehir vergisi simdi diyecekseniz! gun basi 5 Euro sehir vergisi almaya kalkarsaniz bu turisti bir daha bulamazsiniz Yapmayin lutfen , ayaginiza kursun sıkmayın boyle yersiz ve zamansiz bir teklif ile. İleride belki olabilir ama simdi degil beyler, emlak vergi gelirleri sizlere yetmiyor mu ? gece basi oda basi 1Euro derseniz anlarim ama 5 Euro olacak sey degil. bu yanlis dusunceden vazgecin derim.Siz Venedik degilsiniz,Siz New York degilsiniz , Barcelona degilsiniz. tekrar düsünün ....
Şehir vergisi alınmaz demiyorum ama önce bir işletmeleri doldurun millet bu doluluktan izdiham yaşasın işletmeler şikayetçi olsun hadi bir nebze ama siz daha dünya markası değilsiniz nerede olduğumuzu bilmemiz gerekiyor.