Yaz denilince aklımıza ilk gelen meyvelerden biri olan ve yaz sıcaklarını serinleten karpuz; su ve şeker içeriğinin yanında birçok vitamin ve mineral içeren bir meyvedir. A, B1, B5, B6, C vitamini, biotin, potasyum, bakır, magnezyum gibi birçok vitamin ve mineralleri içerir. Bağışıklık Sistemimizin Güçlenmesini Sağlar
Karpuz içeriğindeki C vitamini sayesinde bağışıklık sistemimizin güçlenmesine destek olur. Covid-19 virüsünün devam ettiği bu zamanlarda güçlü bir bağışıklığa sahip olmak için beslenmenize karpuzu mutlaka ekleyin.  Kan Basıncını Düzenler ve Vücudun Sıvı Dengesini Sağlar
İçerdiği potasyum minerali sayesinde vücudun sıvı dengesini sağlar ve kan basıncının ( tansiyonun ) normal değerlerde olmasına destek olur.  Antioksidan Özelliğe Sahiptir
Karpuza kırmızı rengi veren ‘’likopen’’ içeriği sayesinde antioksidan bir meyve olma özelliğine sahiptir. Böylece hasar yapıcı molekülleri (serbest radikalleri) etkisiz hale getirerek hücre hasarını önler. Vücuttaki Enfeksiyonun Azalmasını Sağlar
Karpuz vitamin ve minerallerin yanı sıra proteinlerin yapıtaşı olan aminoasitleri de içermektedir. İçeriğindeki aminoasitler sayesinde ise vücutta oluşan enfeksiyonun azalmasına katkı sağlar. Egzersiz Öncesi veya Sonrası İçin İyi Bir Besin Alternatifidir
Karpuz içeriğindeki su, karbonhidrat, potasyum, magnezyum ve çeşitli aminoasitler sayesinde egzersiz sonrasında oluşan sıvı ve mineral kaybının yerine konmasını sağlar. Ayrıca içeriğindeki karbonhidratlar sayesinde hem kaslardaki boşalan glikojen depolarının yeniden dolmasını sağlar hem de egzersiz öncesinde tüketilmesi durumunda da sporcuya enerji sağlar. Cildin Nem Oranının Korunmasını Sağlar
İçeriğindeki su cildin ve saçın nem içeriğinin korunmasını sağlar. Ayrıca A vitamini sayesinde cildin daha canlı görünmesini; C vitamini sayesinde ise kolajen yapımına katkıda bulunarak cildin daha esnek olmasını sağlar. Çekirdeğiyle Birlikte Tüketin
Karpuz gibi çekirdeği de sağlığımız üzerine birçok faydaya sahiptir. Karpuz çekirdeğinde bulunan ‘’cucurbocitrin’’ maddesi kan basıncının (tansiyonun) düşmesine ve böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı olur. Ayrıca İçeriğindeki yağ asitleri sayesinde sinir iletimine de katkı sağlayarak, öğrenmeyi kolaylaştırır ve hafızayı güçlendirir. Vücuttaki kronik enfeksiyonun azalmasına katkı sağlar. Astım ve Romatoid Artrit Semptomlarının Hafiflemesine Destek Olur
Karpuzun içeriğindeki A, C vitaminleri, bakır ve likopen gibi çeşitli antioksidan maddeler sayesinde astım ve romatoid artrit ataklarına iyi geldiği bazı çalışmalarda gözlemlenmiştir. Maalesef bu konuyla ilgili çalışmalar henüz yeterli düzeyde değildir. Kan Şekerini Hızlı Yükseltir  
Glisemik indeksi (kan şekerini yükseltme hızı) yüksek bir meyve olduğu için karpuzu süt/ayran veya peynir gibi protein içeren besinlerle tüketmeniz; kan şekerinizin daha dengeli bir şekilde yükselmesini sağlar. Şeker Hastalığı, Kalp - Damar Hastalıkları ve Kansere Karşı Koruma Sağlar
Tekli ve çoklu yağ asitlerinden zengin olan karpuz, kandaki kötü kolesterolü düşürerek kalp - damar hastalıklarına karşı korur. Karpuz su içeriğinin yanı sıra lif (posa) bakımından da oldukça zengin bir meyvedir. Lif içeriği sayesinde de şeker hastalığına karşı koruma sağlar. Ancak glisemik indeksinin yüksek olduğu unutulmamalı ve porsiyon kontrolüne dikkat edilmelidir. Son olarak da içeriğindeki antioksidanlar, hücrelerimize zarar veren maddelerle savaşarak kansere karşı koruma sağlar. 2 Üçgen Dilimden Fazla Tüketmeyin
1 porsiyon karpuz 200 gram olup, yaklaşık 1 parmak kalınlığında 2 üçgen dilime eş değerdir. Sağlığımız için birçok faydaya sahip olsa da azı karar çoğu zarar deyip, 1 porsiyonu çok aşmamanızı öneririm. Özellikle de şeker hastalığı veya böbrek hastalığı olan bireylerin karpuzu dikkatli tüketmeleri gerekmektedir.