Herkese merhaba. 2 buçuk yıldır bitmesini beklediğimiz bitti derken tekrar tekrar hortlayan bir canavar mı covid-19? Her şeyin başı sağlık diyoruz ama süreç uzadıkça bu gerçekten uzaklaşıp tedbirlere uymuyoruz. Bu, inşallah bizim için felaket olmaz.
*Covid-19 bize birçok açıdan zarar verdi. Bu hastalığa hiç yakalanmayan insanlar bile başta sosyal ve ekonomik açıdan olmak üzere birçok alanda zararını gördü. Eskiden hiç düşünmeden yaptığımız davranışları bugün önlem alarak hatta korka korka gerçekleştirmek, insanı gerçekten üzüyor. Birkaç ay önce tam bitti derken her şeyin yeniden ve daha şiddetli başlama ihtimalini düşünmek bile korku verici. Bu noktada bu tehlikenin gerçekleşmemesi için elimizden geleni yapmalıyız. Yoksa hayattaki birçok ertelememizde olduğu gibi bu konudaki ertelememiz bize ciddi zarar verebilir.
*Bir öğretmen olarak pandeminin eğitime verdiği zararı en yakından görenlerden biriyim. Pandemi döneminde birçok çocuğumuz, potansiyel eğitim başarısına ulaşmakta zorluk çekti. Eğitimin yüz yüze gerçekleşmesi, taviz veremeyeceğimiz bir gerçektir. Eğitim, kesinlikle yüz yüze olmalıdır. Çünkü eğitim, insanların sosyal ortamlarda en iyi şekilde gerçekleştirebileceği bir gelişimdir. Her şeyden önce okulların açık kalmasını sağlamalıyız. Bunun en iyi şekilde gerçekleştirebilmemiz için bireysel ve toplumsal önlemleri almamız çok önemlidir. Devletin üzerine düşen kadar milletin üzerine düşen de çok iş var. Lütfen geleceğimiz olan çocuklarımızı ve onların gelişimleri için en önemli liman olan okullarımız koruyalım.
*Tokalaşmanın, sarılmanın hiçbir riski olmadığı, istediğimiz yere sevdiklerimizle gidip orada gönül rahatlığıyla eğlenceli vakit geçirebildiğimiz güne en yakın zamanda kavuşmak dileğiyle. Kalın sağlıcakla.