Aydın Tekstil’in kapanalı yıllar oldu. Ama hâlâ konusu açılınca bu kapanış, her Aydınlıyı üzer. Aydınlılar hem ürünlerin ne kadar kaliteli olduklarını hem de uygun fiyatlarını öve öve bitiremez. İşte tam da bu yüzden o alanın çok iyi değerlendirilmesi gerekiyordu ve ne mutlu ki öyle de olmuş.
**
Tekstil Park, sokakta oynayarak büyüyen çocuklardan biri olarak beni çok mutlu etti. Benim kuşağım ve öncesi bilir. Eskiden Aydın’ın çeşitli noktalarına lunaparklar kurulurdu. Çocuklar hep kendi mahallesinde oynamasınlar, onlara da değişiklik olsun diye akşamları ailece hep birlikte bu gibi alanlara gidilirdi. Bir sürü çocuk ve aile kaynaşır kimsenin aklına en ufak kötü bir ihtimal de gelmez, aksine çocukları yeni arkadaşlar ediniyor diye insanlar mutlu olurdu. İşte ben bu ruhu, Tekstil Park’ta gördüm. Çocukların mutluluğunu gördükçe bir çocuk gibi ben de mutlu oldum. Oraya dünyanın en iyi alışveriş merkezi de yapılsa kimse bu kadar mutlu olmazdı. Günümüzdeki çocuklar maalesef arkadaşsız büyüyor. Bizler 5 sokak ötede oturan çocukları bile tanır, onlarla oyunlar oynardık ama bugünün çocukları ne yazık ki daha apartmanında oturan çocukları bile tanımıyorlar. Ben Tekstil Park’ta çocukluğumun güzel günlerini gördüm, çocukluğunu yaşayan herkesin de bunu görebileceğini görüyorum.
**
Muhatabı çocuk olan her şey gibi Tekstil Park’ta çok güzel olmuş. Çocukları ve insanların sosyalleşmesini önemseyen ve Aydın’a böylesine değerli bir alanı kazandırmada emeği olan başta Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu olmak üzere herkesi yürekten kutlarım. Elinize, emeğinize sağlık.