Merhaba çok sevgili SES Gazetesi okuyucuları. Yepyeni günden hepinizi selamlıyorum. Bu hafta sizlere birlikte bir insanın cesareti nasıl arttırılır onu inceleyeceğiz. Genellikle cesareti korkusuzluk ile denk sayarlar. Eğer çoğu insan gibi aynı görüşteyseniz şimdiden söyleyeyim, yanlış biliyorsunuz. Bence cesaret gerçek hayatta hissedilen korkuya rağmen eyleme geçebilmektir. Onca kaygı ve onca endişelere rağmen korkusuzca tepki veriyorsanız, işte o cesarettir.
Cesur olmak için en iyi yollarından ilki korktuğunuz şeyi ilk önce anlamak ve o korkunun sizi hareketsiz bırakmasını engellemektir. Eğer o korkuya izin verilirse duyduğunuz o korku ileri gitmenizi ve elinize geçen fırsatları değerlendirmenizi engelleyebilir. Öte yandan bütün korkulara rağmen cesur olmak kurduğunuz hayallere ve yaşamdan istediğinizi almanızı sağlar.
Duyduğunuz korku başınıza bela olduysa ve daha çok cesur olmak istiyorsanız cesaret kaslarınızı çalıştırmalısınız. Bununla ilgili bazı yöntemler var.
Şimdi arkadaşlar cesaret nasıl mı artar, işte böyle artar…
Kesinlik ilk başta bir gün öleceğinizi hatırlayın ve bu hayatta o kadar çok şeyi kafanıza takmayın. Her zaman hedefleriniz ve düşünceleriniz büyük olsun fakat küçük başlayın. Başkalarının düşüncelerine kapılmayın, her zaman kendi düşünceniz olsun ve o yolda ilerleyin. Zor diye o işten vazgeçmeyin zor olanı yapmayı alışkanlık hale getirin. Kendi kendinize her zaman meydan okuyun. Geçmişte atlattığınız sıkıntıları hiçbir zaman unutmayın devamlı aklınızın bir yerinde olsun. Talihsizlikleri gelişmek için fırsat olarak görün. Korkularınızın ne olduğuna dair kendinizle yüzleşin ve inancınızı her daim yüksek tutun.
UNUTMAYIN ARKADAŞLAR; ‘TALİH CESURDAN YANADIR’
Kalın sağlıcakla
Saygılarımla…