Merhaba çok sevgili SES Gazetesi okuyucuları. Yepyeni günden hepinizi selamlıyorum. Bu hafta sizlere bir çalışanın psikolojisinden bahsedeceğim. Bir çalışanı hangi nedenler işten soğutabilir, hep birlikte inceleyelim.
Bir çalışanın psikolojisini her şey etkileyebilir. Masasının düzeni bile etkileyebilir. Bir çalışanın psikolojik durumu, iş yerinde bulunduğu süreler içinde çok önemlidir. Özel hayattaki takınılan psikolojisi ne kadar önemli olsa da, çalışanın olduğu ortamdaki enerji açısından iş yerlerinde bu psikolojik durumların önemi daha fazladır. Bu durum da iş verene çok iş düşer. Çalışanın kıymetini bilmelidir. Bir çalışanı en çok ne etkiler biliyor musunuz? Bulunduğu ortamda suratı asık, yaptığı işin önemini bilmeyen, devamlı negatif olan, son derece yavaş hareket eden, isteksiz çalışan kişiler var ise bu son derece psikolojiyi etkiler. Tüm bu etkenlerin içinde işin iyiye gitmesi tamamen mucizedir.
Bir çalışanı ise en çok ne mutlu eder diye sorarsak, tabi ki başarmaya arzulu olması, en önemlisi istekli olması, yaptığı işin kendisine pozitif olarak dönmesi ve bu sayede çalıştığı iş yerinin büyümesi ve başarıyı yakalaması ise kaçınılmaz bir sondur. Bir de para tatmini sağlanması lazımdır. Para tatmini sağlandığında çalışan her geçen gün şevki artacak, başarma arzusu bünyeleri saracak ve tüm olumlu gelişmeler sağlandığında hem bireysel hem de kurumsal mutluluk yaşanacaktır.
Çalışanların psikolojik durumu direkt olarak kalite ve verimlilik istatistiklerini yansıtmaktadır. İşlerin iyiye gittiği sürece, isteyerek yapılan işler analizleri oldukça iyi sonuçlar getirir. Bu sonuçlara bağlı olarak kalite artışı, iş rahatlığı, süreklilik ve isteklilik sayesinde şirket kalkınacaktır.
Evet arkadaşlar, çalışanları işten soğutan başlıca nedenler bence şunlardır;
Amacı olmayan işler, yarım kalan projeler, ekipteki yanlış insanlar, empati yoksunu yöneticiler, çifte standartlar, adam kayırma, fazla mesai, stres ve en önemlisi angarya işler…
Kalın sağlıcakla
Saygılarımla…