Merhaba çok sevgili SES Gazetesi takipçileri. Sizlere bu hafta bir gence söylenmesi gereken gerçeklerden bahsetmek istiyorum. Günümüzün gençlerinde bir karamsarlık var. Hoş hangimizde yok ki. Şu gerçek de var tabi Z kuşağındaki farkındalık hiçbirimiz de yok. En azından ben görmedim.
Bir gencin duyması gerektiği gerçekler nelermiş, hep birlikte inceleyelim.
Herkes seni sevmeyecek. Bunun için çaba harcarsan eğer, gün geçtikçe kendini tüketirsin. Kendin gibi ol, bırak seni gerçekten sevecek olanlar sevsin.
Kusursuz olmaya çalışmak veya kusurlarımız yokmuş gibi davranmak, sonu gelmez bir mutsuzluk çöplüğüdür. Kusurlarıyla barışmış olan ve kendini geliştirendir, mükemmel insan.
Herhangi bir yerde insanlar senden faydalanmak için senin sınırlarını ve saygını zorlayacak. Kendini onlara iyi göstermek için, onlar tarafından değerli görülmek için her şeyi kabul edip her şeye boyun eğme. Sevmediğin şeylere özgürce ‘HAYIR’ demeyi öğren.
Genelde yalnız kalmaktan korkar ve kaçarız. Bu can sıkıcı durumla karşılaşmamak için birçok yöntem uygularız. Ama yalnız kalabilecek güce sahip olmak, bizim için çok önemlidir.
Aristo’nun söylediği gibi;
‘Mutluluk, kendi kendine yetebilenlerindir.’
Sahip olduğun en büyük hazine, kendinsin. En güzel hazinelere ulaşmak, en zorlu yolculuklara olur ancak. Zamanın değerinin ve hızlı akışının farkında ol! Birçok alanda kendini geliştirmen, geleceği satın almanı sağlar. Yapabileceğin daha faydalı başka yatırım yoktur.
Sevgili genç, hayallerinden vazgeçme
Kalın sağlıcakla
Saygılarımla…