Sizlere iyi bir söz söyleyeceğim. ‘İyi haberleri kimlerle paylaştığına dikkat et.’ Çünkü iyi haberleri sadece senin için gerçekten mutlu olacak insanlarla paylaşmak istersin ve bu kimin gerçekten senin tarafında olduğunu anlamanı sağlamanı sadece bir yoludur.
İlk paragrafı okuduğunuzda ‘vaoov’ diye bir tepki verebilirsiniz. Gerçekten çok iyi bir söz. Bir insanın kendine göre bazı prensipleri olmalı ve bu prensiplerinden hiçbir zaman ödünç vermemelidir.
"Zeki insanlar: az uyur, hızlı düşünür, kolay öğrenir, çabuk alışır, zor vazgeçer." – Anonim
Bu devirde en çok darbeyi en yakınından yer. O yüzden yakınındaki insanı çok iyi seçmeniz gerekiyor. Yüzünüze gülüp arkanızı döndüğünüzde ilk bıçağı saplayan en yakın hissettiğiniz kişi olabilir. En yakınınız eğer güvenilir ise işte o zaman dilediğinizi paylaşabilirsiniz. Ne demişler; ‘paylaşmak güzeldir’. Unutma, paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil.
Arkadaşlar bir kişinin prensipleri olmalı dedik ya, senin için en iyisini isteyenlerle arkadaş ol, size ne anlamlı geliyorsa onun peşinden gidin, çıkarcılardan uzak durun. Sorunlarını yastık altı yapmaktan vazgeçin. Onlarla yüzleşin. Kendini asla ama asla başkasıyla kıyaslama, sadece dünkü halinle kıyasla. Yapman gerekenlerden hiçbir zaman vazgeçme, işte o zaman kim olabileceğine odaklanabilirsin. En az bir hedefin olsun ve o hedef için çalışabileceğin kadar çalış ve ne olacağını gör. Son olarak, davranışların hakkında doğruyu söyleyebilecek şekilde davran.
Kalın sağlıcakla…
Saygılarımla…