Herkese merhaba. Türkiye’de kaç şehir gezdiniz? 10 diye cevap verebilen varsa aşırı şanslı sayabilir kendini. Milyonlarca yıldır var olan şu dünyada ortalama 70 yılcık kalıyoruz ve bütün hayatımız neredeyse 50-60 kilometre içinde geçip gidiyor. Birçoğunuzun aklına yakıt fiyatları gelmiştir belki ama kastımın o olmadığını anlamışsınızdır.
Çok karamsar bir tablo çizmek istemem ama milletimiz için çok üzülüyorum. Öyle basit öyle sıradan ve olması gereken her şeyi kendimize lüks sayıyoruz. Farkında olmadan onları hak etmediğimizi düşünüyoruz hatta. Etrafınızda sadece gezmek için bir bilet alıp yola çıkan kaç kişi var?
*Kendine vakit ayırıp sadece kendisi için program yapabilen kaç insan var? Hep borçlarımızın biteceği zamanı beklerken arada hızlıca geçmesini istediğimiz sürenin ömrümüz olduğunu unutmayalım. Dert, tasa, olay hep vardı. Bu saydığım olumsuzluklar dünyayı gezen insanlarda da var. Bizim bunlar gibi bahaneleri bırakıp öncelikle şu hayattan keyif almayı kendimize yakıştırmamız lazım. En basitinden güzelim Aydın’ımızda yaşayan insanların kaçı yüzme biliyordur sizce? Ya da daha kötüsünü söyleyeyim, bu insanların kaçı yüzme bilmediğini dert ediyordur.
*Sanki bu hayata azıcık maaşla her gün daha da acımasız yüzünü gösteren zamlara karşı direnmek için geldik. Haklısınız, bunlar ciddi dertler ama ömür geçiyor be kardeşim. Biz hiç sorumlusu olmadığımız dertlerin altında yitip gidiyoruz! Bir Alman, ya da bir İngiliz’in böyle dertleri yokken biz neden bu dertlerden dolayı kendimize her şeyi kısıtlıyoruz. Devir teknoloji devri arkadaşlar! Ben evimde, oturduğum yerden yazıyorum; sizler beni dilediğiniz şekilde okuyabiliyorsunuz. Değil kardeşim değil, bu devir de telefon da tatil de gezmek de tozmak da lüks değil, olmamalı! Hiçbir sorun benim oksijenini sınırlı bir zamanda ciğerlerimi çektiğim bu dünyayı tanımamı engellememeli!
*Benim bir yazımla hayata hiç olmadığınız kadar güçlü tutunmanızı beklemiyorum. Ama sizden küçük bir ricam var. Gülümseyin ve kendinize şu sözü söyleyin:
‘’Ben değerli bir insanım ve her şeyin en güzelini hak ediyorum!’’