Geçtiğimiz hafta Avrupa Halter Şampiyonası için Halter Milli Takımı ile birlikte görevli olarak Arnavurluk'taydım.
Madalyalarla dolu bu şampiyonada tüm Halter Federasyonu ekibimiz, sporcu ve antrenörlerimizin başarısı ile doğru yolda olduğumuzu ispatladık.
Federasyon Başkanımız Sayın Talat Ünlü'nün sadece bir başkan değil bir ağabey, bir baba gibi tüm ekiple yakından ilgilenmesi takımın motivasyonunu kat kat artırdı.
Samimiyetin ve sistemli çalışmanın meyvesi de başarıdır.
Zaten son günlerde Türk sporundaki yükseliş tüm hızıyla devam ediyor. Son üç hafta içerisinde Boks, Teakwondo, Vakıfbank Bayan Voleybol ve Anadolu Efes ile yaşadığımız şampiyonluklara bir yenisi daha eklenmiş oldu. Arnavutluk’un başkenti Tiran’da organize edilen 100. Büyükler Avrupa Halter Şampiyonasında büyük bir başarıya imza atan kadın Milli takımımız 37 ülke arasında topladığı 690 puan ile Avrupa Şampiyonluğunu kazandı. Sıralamada Türkiye’nin ardından Ukrayna ikinci, İngiltere ise üçüncü sırada yer aldı. Kadın Milli takım sporcularımız Tiran’da 17 madalya kazanma başarısı gösterirken erkeklerde ise 6 madalya ile takım halinde altıncı sırada yer aldık.
Teşekkürler tüm emek sahipleri.
Teriniz gururumuz oldu.
Şaziye Erdoğan 3 Altın
Muhammed Furkan Özbek, 2 Altın – 1 Bronz
Nuray Güngör 1 Altın – 2 Gümüş
Cansu Bektaş 2 Gümüş
Dilara Narin 1 Gümüş – 1 Bronz
Berfin Altın 1 Gümüş
Yusuf Fehmi Genç 1 Gümüş
Dilara Uçan 2 Bronz
Aysel Özkan 1 Bronz
Ferdi Hardal 1 Bronz
Onur Demirci 1 Bronz
Melike Günal 3 Gümüş **** Birkaç haftadır bu memleketin siyasileri anonim bir türkü tutturmuş gidiyor. Yok efendim Nazilli artık bu sefer il olacakmış...
Ya arkadaş! Nazilli'nin, il yapma vaatlerinin ardına saklanan demode fikirlere ve sığ düşünceli siyasetçilere değil,
Örneğin bizimle aynı nüfusa sahip Bandırma gibi bir ilçe olup ta, birçok ilden daha saygın bir kent olmayı planlayan projeci siyasetçilere ve Nazilliseverlere ihtiyaç vardır.
Bu ülkede siyasi baskılarla il yapılmış öyle yerler var ki, bir ay yaşasanız aman biz mahalle olalım dersiniz.
Ekonominiz hangi boyutta olursa olsun, çağımızda, bir yerleşim yerinin gelişmesi için en önemli gereksinimlerinden biri, o yerin kendisine ait bir üniversitesinin olmasıdır.
Nüfusu Nazilli ile neredeyse aynı olan Balıkesir’in Bandırma ilçesindeki, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin ilçeyi KENT havasına dönüştüren en önemli etkendir.
2015 yılında kurulan üniversitede 8 yerleşke, 4 enstitü, 10 fakültesi, 1 yüksekokul, 9 Meslek Yüksekokulu, 19 uygulama ve araştırma merkezi bulunmakta. Şimdilik 19 binin üzerinde öğrenciye ev sahipliği yapıyor ilçe. Önümüzdeki birkaç yıl içinde 30-40 bin öğrenciyi hedefliyor bu liman kenti.
Ne güzel değil mi?
Hayal etmek, projelendirmek, inanmak
Sonuç: ‘BANDIRMA'NIN GELİŞİMİ
Neymiş; İL OLMAK DEĞİL, KENT OLABİLMEKMİŞ.
Gelelim Nazilli’ye,
Bağımsız bir üniversite kurulabilecek fiziki alanlarımız var mı?
Var!
Nazilli’ye ait bir üniversite var mı?
Yok!
Böyle bir hedef var mı?
Var yok arası. Ama Adnan Menderes Üniversitesinin kuyruğunda bir fakülte daha ilçeye kurdurabilirsek öğrenci sayımız biraz artar…
Ya Rabbi Şükür!
Ya arkadaş! Böyle hedef mi olur?
Zaten yıllar önce fabrikanın kapatılmasıyla tarih kokan, turunç kokan, tertemiz insan kokan Nazilli, neredeyse dünyanın en büyük mahallesi haline dönüştürüldü.
Dağında incir ve kestanesi, düzünde meyvesi, sebzesi ile tarımdan ve ufak tefek işletmelerinden başka doğru dürüst geliri olmayan bir ilçe nasıl kalkınacak?
Siz yetkililer; hedefe kilitlenin Nazilli’yi harekete geçirecek en büyük proje NAZİLLİ SÜMER ÜNİVERSİTESİ’dir.
Başta da söyledim, çağımızda bir yerleşim yerinin gelişmesi için en önemli gereksinimlerden biri, o yerin kendisine ait bir üniversitesinin olmasıdır.
Üniversitenin kurulabilmesi için belirli bir potansiyel ve geniş bir arazi gerek. Bu iki olgu mevcut ise, o yerde üniversite kurulmasının önünde hiçbir engel yoktur. Bölgemizde var olan fakülte ve yüksekokullara birkaç tane daha ekleyip Pamuk Araştırma Enstitüsü arazilerinin de Sümer Üniversitesi’ne dahil edeceksiniz ve bu arazilerle burası dünyanın en büyük arazili Ziraat Fakültesi olacak. Ayrıca bir Sümerbank arazisinin nasıl bir üniversiteye dönüştüğünü görmek istiyorsanız, Kayseri’deki Sümerbank arazisine kurulan Abdullah Gül Üniversitesi’ni araştırın. Model alırsınız. Her fert, taşın altına elini koymalı görev ve sorumluluğunun bilincinde olmalıdır. Kurulacak olan NAZİLLİ SÜMER ÜNİVERSİTESİ PLATFORMU ile fikir birliği oluşturulmalıdır.
Nazilli tek bir hedefe kilitlenmelidir.
Nazilli artık kalkınmalıdır.
Şehir hak ettiği yerde olmalıdır.
Sağlıcakla…