Küçük Efe Alparslan Sarıboğa bize Martin Luther King' in "Birlikte kardeş gibi yaşamayı öğrenmeliyiz, yoksa birlikte aptal gibi öleceğiz." sözünü hatırlattın. Teşekkür ederim.
Merhaba sevgili Sma Alparslan Sarıboğa gönüllü ordusu.Siz bu yazımı okurken belkide kampanya yüzde 100 hedefine ulaşmıştır. Yedi ay gibi kısa bir süre zarfında imkansızı başarabilen gönüllü ordusuna teşekkür ederim. Gerçek gönüllü, o yaşamı onunla beraber, aileden biri olarak yaşar; onu ruhunun havanın da döver, döver ve ondan bir başka dünya çıkarır bizler için. Empati kurar, daha içten, daha içten, daha duyarlı, daha ince, daha mutlu ve belki daha yaslı bazen de....
Alparslan yaşadığı günlerin cennetleri ve cehenneminin ortasından seslendi bizlere. Bebeğin bu çığlığını duyan kalpler, ruhları güzel 81 ilin kültürel birikimine sahip insanlarımız ve Dünya'ya yayılan gönüllülerimiz çıkarsız sevgi ve aşk ile kucakladı onu. Bir aşk hikayesine dönüştü Alparslan, canlı yayında aşk ile izledik aileyi. Mücadele eden bir baba, kendisini çocuklarına adayan bir anne. Aşk'ı özlemiştik teşekkürler. Hatırlıyorum da gün gelirdi beş on kisiye saatlerce Alparslan Sarıboğa bebeği anlatırlar bizde dinlerdik. Hiç bıkmadan usanmadan. Aşk kaybederek kazanmakmış bunu anladık ve gün geldi Alparslan ile yalnızlığımızı paylaştık, onu tutkuyla sevdik, alıştık. Hatırlayalım ne demişti Alparslan: Ümit ne güzel şey !
Beklemek vuslata ereceğim günü.
Tüm sıkıntıların,korkuların ardımda kalışını hayâl etmek.
Bembeyaz düşlere yelken açıp, geleceğin en güzel günlerine selâm yollamak.
Ümit var !
Çare var !
Güzel yürekler var ! Ve ben artık beklemek değil, yol almak istiyorum çocukluğumun her köşesine...
Ve başardık Küçük Efe istediğin oldu. Son sözüm Baba Ömer Sarıboğa ve Anne Habibe'ye Yaşadıklarınız için pişman olmayın. Yaşadığınız, geçti gitti. Elinizde değildi, ama oldu bitti...Hatalarınız için de pişmanlık duymayın.Hepimiz yapıyoruz işte ne yapalım.. Üzüldüğünüz her neyse bir tarafa bırakıp, mümkünse kaldırıp atın..Sizi üzüp hayal kırıklığına uğratanları da aklınızdan çıkarın...Yanınızda olmayanı aklınızda taşıyıp da boş yere hamallık yapmayın... Haksız mıyım? Bence haklıyım!... Son sözü de gönüllü ordusuna. Allah tüm SMA hastası çocuklarımızın ellerinden sizler gibi güzel yürekli insanlarla buluşmasını nasip etsin." Birbirinize sırt çevirmeyiniz. Birbirinize kin tutmayınız. Birbirinizi kıskanmayınız. Birbirinizle dostluğunuzu kesmeyiniz. Ey Allah'ın kulları kardeş olunuz." - Hz. Muhammed (s.a.v) Ne mutlu bize, değerli dostluklar kazandık. Hep beraber başardık.
Kağıtla kalın, kalemle kalın, insanlığınızla kalın...
Bir Alparslan Sarıboğa gönüllüsü Atalay Kızılay