Hayattan zevk alamıyorsak, monotonluğa alışmışsak gündelik sorunlardan sıkılmışsak huzursuz moduna girmişsek bu durum bize mutsuzluk yaratır. İçine kapanıklılık, diğer insanlarla sıkıntı ve dertlerin paylaşılmaması mutsuzluğu tetikleyen etkenlerdir. Bu durum insanların yüzde 70’inde görülür. Gün içinde de maksimum seviyeye çıkabilir.
Mutsuzluk insanlar üzerinde kronik hale gelmiştir. Başka çıkması da zaman alabiliyor. Pireyi deve yapmada üstümüze yoktur. Kapalı bir hava bile bir insanı mutsuz yapabiliyor.
Mutsuzluğun bir de psikolojik tarafı vardır. Güven kaybı, geçmişte yaşanmış bir durum mutsuz yapabiliyor. Mutsuzluk, başlıca ruhsal problemler, stres, kaygı, takıntı, korku, depresif ruh hali, kararsızlıklar, endişeler, çelişkiler, öfke gibi daha bir çok sebebin tetiklenmesiyle meydana gelir.
Mutsuzlukla başa çıkamıyorsanız kesinlikle bir uzmandan yardım almanızı öneririm.
‘Mutlu ya da mutsuz olmanız küçük bir şeye bağlıdır, düşünce biçiminize.’
Sevgili arkadaşlar, size neden mutsuz olduğunuzu başka bir dille anlatayım;
İyi niyetli bir insansanız eğer hep fedakarlık yaptığın için, hiç talep etmediğin için, hiç sınırın olmadığı için, Her şeye evet dediğin için, hayır demesini bilmediğin için, herkesi kendin gibi sandığın için, insanları henüz tanıyamadığın için, kendine vakit ayıramadığın için, Sahip olduklarının değil, olamadıklarının peşinden gittiğin için, çok düşündüğün için mutsuz olabiliyorsun.
Hepinize bol bol mutlu hayatlar dilerim.
Kalın sağlıcakla
Saygılarımla…