Vakit nakittir derler. Bence vakit nakitten daha değerlidir ve daha önemlidir. Nakiti elle tutabilirsiniz. Onu hissedebilirsiniz. Vakit öyle değil. Ne elle tutabilirsiniz ne de hızlı akmasına engel olabilirsiniz. Kaybettiğiniz nakiti bir çalışma sonucu tekrar kazanabilirsiniz fakat kaybettiğiniz vakti ne kazanabilirsiniz ne de geri getirebilirsiniz.
Bu hayatta kimin değerini bilmelisiniz, biliyor musunuz? Müsait olursam değil, müsait olmasam da ‘sana vakit’ ayırabilirim diyenler varsa hayatınızda bu tür insanlar hayatınızda hep tutun. İleriye dönük bir planınız veya düşünceniz yoksa zaman kavramı size pek bir şey ifade etmez. O zamanın değerini sıkıntı yaşayanlar daha iyi bilir. Doğum yapacak kadın, bir futbol maçın son birkaç dakikası veya sınavda olan bir öğrenci daha iyi bilir zamanın önemini.
Elimizden kayıp giden bir şeyin uğruna üzülebiliyoruz veya travma bile geçirebiliyoruz. Şöyle dönüp arkamıza bir baksak geri döndüremeyeceğimiz çok şey çıkar hayatımızda. Her şeyin değerini bilmeliyiz bu hayatta. Küçük ama değeri çok olan nesne anı artık ne varsa elimizde ona sımsıkı sarılmalıyız. Bu hayatta her şey gelir geçer. Bizim insanımızın en büyük özelliği çabuk alışılmasıdır. Baksanıza korona diye bir lanet girdi hayatımıza. Hayal edemeyeceğimiz günler yaşadık ve çok zorlu karantina günleri geçirdik. Bütün planlar alt üst oldu. Sahip olduğumuz işimize gidemedik. Ailelerimize hasret kaldık. Böylece her şeyin değerini çok iyi anladık.
Bir şeyin değerini anlamak için kimlere sorarsınız? Gelin bakalım hep birlikte inceleyelim.
Bir yılın değerini anlamak için, Final sınavından memnun olmayan bir öğrenciye sor.
Bir ayın değerini anlamak için, bebeğini erken kucağına almış bir anneye sor.
Bir haftanın veya bir günün değerini anlamak için, bir gazetenin editörüne sor.
Bir saatin değerini anlamak için, buluşmak için aşıklara sor.
Bir dakikanın değerini anlamak için, treni, otobüsü ya da uçağı kaçıran birine sor.
Bir saniyenin değerini anlamak için, bir kazadan sağ çıkan birine sor.
Bir milisaniyenin değerini anlamak için, olimpiyatlarda gümüş madalya kazanmış birine sor.
Vakit çok değerlidir!
Şunu unutmayın ki,
Zaman hiç kimseyi beklemez.
Dün mazi oldu. Yarın ise muamma.
Bugün avuçlarımızın içinde bize sunulmuş bir armağandır...
Kalın sağlıcakla
Saygılarımla…