Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) iş birliğiyle düzenlenen festival, Ayhan Sicimoğlu’nun katkılarıyla bu yıl üçüncü kez "Hayat Sokakta" temasını benimsedi. Salyangoz Düellosu, tarihi Kervansaray’da, Türk şef Halil İbrahim Çengel ile Fransız şef Julien Moulieres arasında gerçekleşti. Türk usulü “galyangoz”, soğan, sarımsak, biber ve domates kullanılarak zeytinyağında yahni şeklinde pişirilirken; Fransız usulü “escargot” bol sarımsak ve maydanozlu sosla tereyağında fırında pişirildi.

Kusadasinda Salyangoz Duellosu Kazanan Dostluk Oldu 511510 Dfa11F22F670210A6Caab0Cee9D58B5F

Bütçeler, Aydın Büyükşehir Meclisi'nde Bütçeler, Aydın Büyükşehir Meclisi'nde

Kusadasinda Salyangoz Duellosu Kazanan Dostluk Oldu 511510 347F966424925Dd6Efb77Bb51E2F46Cd

LEZZETLİ BİR REKABET


Katılımcılar, Türk ve Fransız şefler tarafından bizzat servis edilen salyangozların tadına bakarken, her iki yemeğin de birbirinden lezzetli olduğunu belirttiler. Sonuçta, hem Türk hem de Fransız şefi galip ilan eden katılımcılar, bu etkinlikte kazananın yalnızca dostluk ve lezzet olduğunu vurguladılar.

Kusadasinda Salyangoz Duellosu Kazanan Dostluk Oldu 511510 2097Fd508Cf6E9993Ada7Aa7672E66C1

Kusadasinda Salyangoz Duellosu Kazanan Dostluk Oldu 511510 Fa55E2B72Fd18Feb1755717140Dd3A65

SALYANGOZUN BESLEYİCİ DEĞERİ


Düellonun moderatörlüğünü üstlenen Adnan Menderes Üniversitesi Kuşadası Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Emrah Sezgin Köksal, salyangozun bol protein içeren bir besin olduğunu belirterek, “Bitkilerin filiz yapraklarıyla beslenen salyangoz, Girit ve Akdeniz mutfağının sevilen bir lezzetidir. Kuşadası’nda da çok sayıda Giritli yaşadığı için salyangoz yahnisi doğal olarak kent kültürümüzün de bir parçasıdır.” dedi.

Kusadasinda Salyangoz Duellosu Kazanan Dostluk Oldu 511510 7Cf3Ba17043C1366044Fd82Ed875Ca62

Kaynak: HABER BÜLTENİ