Salman

Son dakika Aydın haberleri- Aydın'ın haber sitesi SES Gazetesi'nde

İran mutfağı yemekleri görücüye çıktı

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği’nin (EKODOSD) bu haftaki gastronomi sunumunda, İran mutfağına özgü yemekler tanıtıldı.

İran mutfağı yemekleri görücüye çıktı
  • 18 Nisan 2019, Perşembe 13:07

Kuşadası’nda ikamet eden Azeri asıllı Nahideh Barver, İran’a özgü safranlı pilav, heimeh, hormeh güveçleri ve ıspanak yemeklerini sundu.

“İRAN MUTFAĞINDA OSMANLI ETKİSİ GÖRÜLÜR”

Barver, İran’da safranlı pilavın sofralarda olmazsa olmazlardan olduğunu söylerken, et yemeklerinin de Osmanlı, Arap ve Rusların izlerini taşıdığını anlattı. Osmanlı İmparatorluğu’nun İran’ı topraklarına katması ile beraber İran mutfak kültürünün dolma ile tanıştığını ve sofralarından eksik olmadığını aktaran Barver, yaprak ve sebze dolmalarının İran mutfağına tat kattığını söyledi. İran’ın geleneksel yemeklerinden olan kebabın da aynı şekilde Türklerin, İran mutfağına kattığı en önemli yemeklerden olduğunu belirtti. İran mutfağının, Orta Doğu’daki en lezzetli ve taze mutfaklardan biri olduğunu. kırmızı etin sıklıkla kullanıldığı İran mutfağında tatlı ve ekşinin bir arada tadabilecek zıt lezzetler arasında bulunduğunu, pirinç başta olmak üzere tahıllar, meyve ve sebze ağırlıklı bir mutfaktan oluştuğunu ifade etti. Barver, yaptığı sunumdan sonra İran mutfağına özgü yemekleri katılanlarla paylaştı. Nahideh Barver’e konuşmaları tercüme eden Meli Memari tarafından EKODOSD’un teşekkür belgesi takdim edildi.

Haber Videosu


HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Kaynak: ENVER ÖNDER

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
  • ÇOK OKUNANLAR
  • SON DAKİKA
NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık