Pandemi nedeniyle bir buçuk yıllık uzaktan eğitim sürecinin ardından 2021-2022 eğitim öğretim yılı, 6 Eylül’de yüz yüze ve tam zamanlı başladı. İkinci döneme 7 Şubat’ta başlayan öğrenciler, 11-15 Nisan’daki ikinci ara tatilin ardından yeniden ders başı yaptı.

“BAŞARILI BİR EĞİTİM DÖNEMİ DİLİYORUM”


Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, ildeki 820 okulda yüz yüze eğitime kaldığı yerden devam edildiğini belirterek, “Yüz yüze eğitime ‘Ara Tatil’ dolayısıyla bir haftalık kısa bir mola vermiştik. Tekrar bir araya gelmenin verdiği mutlulukla tüm öğretmen ve öğrencilerimize sağlıklı ve başarılı bir eğitim dönemi geçirmelerini diliyorum” dedi.

OKULLAR 17 HAZİRAN’DA KAPANACAK


Bahar dönemi ara tatilinin sona ermesinden sonra öğrencileri zorlu sınavlar bekliyor. Özellikle 8 ve 12’nci sınıf öğrencilerinin sınavlara hazırlık tempolarını artıracakları bir süreç başlayacak. 8’inci sınıf öğrencileri Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava hazırlanacak. Sınav 5 Haziran’da yapılacak. 12’nci sınıfların gireceği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ise 18-19 Haziran’da uygulanacak. 2021-2022 eğitim öğretim yılı ise 17 Haziran’da sona erecek.