Koçarlı’nın her köşesine Ramazan ayının birlik ve beraberlik ruhunu yaymayı amaçlayan Koçarlı Belediyesi, iftar programı düzenledi. Cumhuriyet Meydanı’nda Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın ev sahipliğinde yapılan programa şehit ve gazi aileleri, yetim ve öksüz çocuklar ile Roman vatandaşların yanı sıra AK Parti Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş, Rıza Posacı ve Metin Yavuz, Kaymakam Ersin Tepeli, AK Parti MKYK Üyesi Seda Sarıbaş, İl Başkanı Ömer Özmen, MHP il ve ilçe teşkilatları, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Program İlçe Müftüsü Kazım Ünsal tarafından okunan dualar ile başladı. Semazen gösterileri, Kur’an tilaveti ve ilahiler eşliğinde yapılan iftarda, bir araya gelen yüzlerce kişi, ezanın okuması ile oruçlarını açtı.

“SOFRAMIZ SİZLERLE BİRLİKTE OLDUĞUMUZ ZAMAN BEREKETLENİYOR”


Programa katılanlarla yakından ilgilenen Belediye Başkanı Kaplan, tüm vatandaşların Ramazan ayını tebrik ederek, bu mübarek ayın Türk-İslam âlemi ve tüm insanlık için sevgi, barış, kardeşlik ve huzura vesile olması temennisinde bulundu. Ramazan ayında birlik ve beraberlik ruhunun ön plana çıktığını dile getiren Kaplan, şunları kaydetti:
“Ramazan ayı her şeyden önce birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi sağlamlaştıran bir ay. O yüzden soframız sizlerle birlikte olduğumuz zaman bereketleniyor, sizlerle birlikte olduğumuz zaman mutlu oluyoruz. Bu akşam da şehit ailelerimizle, gazilerimizle ve gazi yakınlarımızla, yetim ve öksüz evlatlarımızla, Roman vatandaşlarımız ve Koçarlı halkımız ile hep beraberiz. Birlikteliğimizin kıymeti hakikaten çok büyük, bizim bu kültürü devam ettirmemiz ve bizden sonraki nesillere de aynı şekilde aktarmamız lazım. Bunlar bizim örfümüz, geleneğimiz, bunlar devam ettikçe de her zamankinden daha fazla birbirine kenetlenmiş bir toplum oluyoruz.”

“ÇALMADIK KAPI BIRAKMIYORUZ”


Belediye olarak yılın her günü olduğu gibi özellikle Ramazan boyunca da samimiyetle ilçedeki herkese ulaşmaya, kapısı çalınmamış bir tek hane bırakmamaya gayret ettiklerini belirten Başkan Kaplan, "Bugün burada sadece ekmeğimizi değil yüreğimizi, sevincimizi, aynı maneviyatı paylaşıyoruz. Biliyoruz ki insan olmak, paylaşmayı gerektirir. Ramazan ayıda paylaşma ayıdır” dedi.

“HER ZAMAN YANLARINDAYIZ”


Koçarlı Belediyesi olarak başta şehit ve gazi aileleri, yetim ve öksüz çocuklar olmak üzere tüm vatandaşlarının yanında olduklarının altını çizen Belediye Başkanı Nedim Kaplan, “Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimize ve gazilerimize vefa ve minnet borcumuz büyüktür. Şehit ve gazi yakınlarımızın her zaman yanlarındayız. Şehit analarımızın rızasına, sizlerin duasına nail olmak bizim için büyük bir şereftir” diye konuştu. Başkan Kaplan, “Rabbim inşallah güzel bir şekilde Ramazan Bayramı’na ulaşmayı nasip eder" ifadelerini kullandı.