CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Nazilli Çağdaş Ağrılılar Derneği’nin Yıldıztepe Mahallesi’ndeki iftar programına katıldı. İftarın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milletvekili Bülbül, AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim'in açıklamaları ve Pazar yeri ile Ergün Poyraz’a dayak atan kişilerle Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel arasındaki ilişki hakkındaki sorularını yanıtladı.

‘ELİMİZDE BELGELER VAR’


DSİ alanının pazar yeri yapılması için Nazilli Belediyesi’nin talepte bulunduğunu ve ellerinde belgelerin bulunduğunu ifade eden Süleyman Bülbül, “Nazilli Belediyesi DSİ’nin bulunduğu 16 dönümlük yere karşılık 60 dönümlük Bereketli Mahallesi’nde yer takası önerdik. DSİ’nin bulunduğu alana da pazar yeri yapılması için talepte bulunduk. Salı Pazarı çok sıkışmıştı. Vatandaşın tepkileri vardı. Ama Bekir Kuvvet Erim böyle bir şey olmadığını söylüyor. Elimizde belge var. Bekir bey ilk başta Pirlibey’e, arkasından Güzelköy’e daha sonra DSİ’nin bulunduğu yere TOKİ için gitti” dedi.

’20 YILLIK İKTİDARLARINDA NAZİLLİ’YE NE GELDİ?’


Bekir Kuvvet Erim'in depreme dayanıksız yerler konusunda uzmanlaştığını ifade eden Bülbül, “Bekir Kuvvet Erim milletvekilliği döneminde Nazilli’de depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle kapatılan alanlar var. Erim, depreme dayanıksız yerler konusunda da çok uzmanlaştı. Kütüphane, öğretmen evi, DSİ, Nazilli Lisesi depreme dayanıksız. Bu konularda uzmanlaştı. Acaba diyorum ki Bekir Bey deprem profesörü mü? 4 buçuk yıllık milletvekilliğinde 20 yıllık iktidarlarında Nazilli’ye ne geldi? Nazilli’de ne oluyor. Devlet yatırımlarında 81 ilden sondan 4’ncüyüz” ifadelerine yer verdi.

‘NAZİLLİ HALKIYLA ALAY ETMESİNLER’


'Nazilli halkıyla alay etmesinler' diyen Milletvekili Bülbül, “ Türkiye Emekliler Derneği Nazilli Şubesi girişimleriyle yaklaşık 7 yıl önce ilk adımları atıldı. Ancak bir türü hayata geçemeyen proje nedeniyle bir çok insan mağdur oldu. TOKİ yeri meselesini Emekliler Derneği Nazilli Şubesi Başkanı’na sorun. Başkan bıktı artık. Verilen sözlerden bıktılar. TÜED Başkanı diyor ki iktidar milletvekili bize imza toplattırdı. Dar gelirli insanlar başvurdu. Bir Topandağ, bir Pirlibey, bir Güzelköy şimdi de DSİ diyor. Arkadaşlar yapacakları sözleri versinler, yapmayacaklarını değil. Nazilli halkıyla alay etmesinler.” şeklinde konuştu.

‘OLAY YARGININ ÖNÜNDE’


Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in yazar Ergün Poyraz’ın dayak olayı ile ilişkilendirilmesine kumpas olarak değerlendiren Süleyman Bülbül, “Seçim sathı mahaline girdiğimiz bu süreçte Millet İttifakı belediyelerine karşı kumpas iddiaları yoğunluk kazanmaya başlayacak. Bu bir kumpastır. Bizim Kuşadası Belediye Başkanımız bir hukukçudur. Başarılı bir belediye başkanlığı yapmaktadır. Projeleriyle Kuşadası halkının takdirini kazanmıştır. Olay zaten yargının önündedir. Şunu unutmamak lazım Ömer kardeşimiz bu iddialarda bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunmuştur” şeklinde konuştu.