Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, TBMM Genel Kurulunda konuşma yaptı. CHP’li Yıldız’ın gündeminde inşaatı devam eden Aydın Şehir Hastanesi’nin imar planı vardı. AK Parti milletvekillerine seslenen CHP Milletvekili Yıldız, “AK Parti’nin bir özelliği var; her seçimde vaat vermeyi çok sever. Aydın’ımızda da 2002 yılında, AK Parti kurulduğunda Aydın’ın en büyük sorunu olan hastaneyi yapacağının, devlet hastaneleri yapacağının sözünü verdiler. Aydınlılar, tam on sekiz yıl boyunca bekledi. 2011’de, seçimden önce, Aydın büyükşehir olmadan önce Aydın sınırlarının dışında 139 dönüm bir yer var, Özel İdareyle beraber orada hastane yerini tespit etti. Yine, Özel İdare, Valilikle beraber imar durumu çıkarıp emsal katsayısı 1.0 koydunuz ama yine temel atılmadı” ifadelerine yer verdi.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, “2014’te Aydın Büyükşehir Belediyesi, Özlem Çerçioğlu yönetmeye başladığında orada bir çalışma yaparak getirdiniz, şunu dediniz: ‘Emsal katsayısı 1.0 yetmez, 1.3 yapalım. Kat yüksekliği serbest.’ dediniz, hem Efeler Belediyemiz hem de Büyükşehir Belediyemiz onayladı. İhtiyaç var mıydı? Vardı tabii ki. Bütün Aydın halkı, bu hastaneyi on sekiz yıldır bekliyoruz. Peki, işte, 2020 yılının on birinci ayında temel atıldı şehir hastanesinde” ifadelerini kullandı.

Hastanenin yolunun olmadığını belirten CHP’li Yıldız, “O bölgede yollar yok, altyapı yok, arıtma yok. Bir yazı yazıyorlar Büyükşehrimize “Buranın altyapısını ve yollarını yapın.” diye. Büyükşehir de Sağlık Bakanlığına bir yazı yazıyor, diyor ki: “Ben buraların yollarını yapacağım ama buranın imarı yok, 18 uygulamasını nasıl yapacağım?” diye apar topar Vali’nin kontrolünde Çevre ve Şehircilik İl Müdürü, Tarım İl Müdürü beraber bir çalışma yapıyorlar Büyükşehire sunuyorlar. Büyükşehir bunu kabul ediyor ve en son, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığında onaylanıyor. En son Tarım Bakanlığına gidiyor. Şimdi, ben özellikle AK Parti milletvekillerine soruyorum: Bir yıldan beri dosya orada. Neden acaba imzalanmıyor? O imarı biz yapmadık ki. Tarım İl Müdürü çalışması var. O da zaten burada. Tekrar ediyorum, aynı tarihte kendileri hazırlamış Büyükşehir Belediyesine göndermişler. Büyükşehir Belediyesi de onaylamış ama Tarım Bakanı bir yıldan beri dosyayı imzalamıyor. Ben buradan sesleniyorum, Aydınlıların adına sesleniyorum: Altyapı yapmak istiyorsanız, yolları yapmak istiyorsanız acilen Tarım Bakanlığı bu dosyayı imzalasın Büyükşehire göndersin. Aksi takdirde 2023’te hastaneyi açacaksınız; altyapı yok, kanalizasyon yok, yolu yok” diye konuştu.
CHP’li Yıldız, konuşmasına şöyle devam etti: “Yani siz alışkınsınız, Süleyman Soylu diyor ya: “Siz yıkın, arkada kanun gelir.” Cumhuriyet Halk Partisi Belediyeleri olarak kanun dışı hiçbir şey yapmayacağız. Eğer çok istiyorsanız Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sesleniyorum, altyapıyı yapsın; Ulaştırma Bakanlığına, Karayollarına sesleniyorum, gelin yolları yapın. Aksi takdirde, 2023’te açacağınız o hastanenin yolları ve altyapısı yok. Yapmayacaksanız, o zaman o projeyi onaylayın, gönderin. Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu şu an yapmaya hazır değerli arkadaşlar. Yine, tekrar ediyorum, sonuç, AK Parti’nin Aydın Milletvekilleri bunu acil onaylayın. Aksi takdirde, tekrar ediyoruz, Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Hanım şu teklifi de ediyor: “Yapmayacaksınız, buyurun gelin siz yapın.” diyor. Eğer bize bırakıyorsanız bir an önce bu planlar imzalansın ve Aydın Büyükşehire gönderilsin.”