Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Fevzi Paşa imar planlarıyla ilgili olarak basın toplantısı düzenledi. Belediyenin Altınkum’da bulunan ek binasındaki basın toplantısında Başkan Atabay’a Belediye Başkan Yardımcısı Öznur Gündoğdu eşlik etti. Toplantıda konuşan Başkan Atabay, 2014 yılındaki seçim vaatleri arasında yer alan 4 imar planının 3’ünü yaptıklarını belirterek, Fevzi Paşa imar planlarının da sonuna gelindiğini belirtti.
Atabay, sözlerini şöyle sürdürdü; “Fevzi Paşa’daki planlar öncesinde diğer 3 imar planı yapıldı. Geriye bu kalmıştı; bir takım vatandaşların hakları olmadığı halde süreci uzattı ve diğer vatandaşlar da mağdur oldu. Süreçle ilgili ilk iptal 2014’ten önce bizim dönemimizdeki ilk onama 2017’de oldu. Onamadan sonra ilk iptal 2019’da oldu. 2019’daki iptali Danıştay bozdu. Kültür ve Turizm Bakanlığı onayıyla yeni plan yaparak mahkeme neticesinde 2022’de imar planları yenilendi ve plan onaylandı. 2020’de onanan plan, Plancılar Odası iptal davası açtı. Bu davada mahkeme içerisinde 2 parseli bozma kararı aldı ve gerisini onadı. Başka kişilerce açılan dava vardı; orada verilen karar bir şekilde yanlış anlaşılmaya neden olmuş ve düzeltme istedik. Net şekilde karar yazıldı ve Fevzi Paşa imar planı yürürlükte… Vatandaşların endişesi olmasın. Hukuk dışında ortaya atılan iddialara inanmayın. Ortaya atılan diğer iddialara inanmayın.”

“YATIRIMCILAR ARAŞTIRMA YAPIYOR”


Başkan Atabay, gelecek hafta ise Akbük ve Fevzi Paşa bölgesinin altyapısıyla ilgili tüm paydaşların katılımıyla basın toplantısı düzenleyeceklerini ifade etti. Fevzi Paşa’daki imar planlarıyla ilgili olarak içerisinde belediye hizmet binası, park, okul ve spor alanları gibi alanların da yer aldığını ifade ederek, başta Antalya olmak üzere birçok yatırımcının bu bölgede araştırma yaptığını da sözlerine ekledi.