Aydın Tabip Odası’nda 9-10 Nisan günlerinde yapılan olağan genel kurulda seçilen yeni yönetim, ilk toplantısını yaptı. Oda binasında toplanan yönetim, kendi içinde görev dağılımı gerçekleştirdi. Yapılan görev dağılımı sonucunda 2016 ile 2020 yılları arasında Tabip Odası Başkanlığı yapan Dr. Hakan Karagözlü yeniden başkanlık görevine getirildi. Dr. Hasan Metin Öztürk genel sekreter, Dr. Öngün Şahin muhasip, Dr. Işık Doğan veznedar oldu. Dr. Gürkan Mersin, Dr. Hümeyra Durdu ve Dr. Osman Nuri Aydın ise, yönetim kurulu üyeliği dışında herhangi bir görev almadı.
Tabip Odası Başkanı Hakan Karagözlü, yönetim olarak yaptıkları görev dağılımının hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Atatürk ilke ve devrimlerinin izinde, Cumhuriyet’in temel ilkelerinden ve laiklikten asla taviz vermeyen, insan yaşamı ve haklarını önceleyen, hukukun üstünlüğüne inanan, Hipokrat’ın izinden ayrılmadan, tıbbi etik ve ahlaki değerleri savunan, enerjisinin büyük kısmını hekimlerin özlük hakları ve insanca yaşamı için kullanan bir yönetim anlayışında olacaklarını belirten Karagözlü, 2022-2024 döneminde gerçekleştirmeyi planladıkları projeler hakkında bilgi verdi.
Başkan Karagözlü, iyi hekimlik değerlerine bağlı kalacaklarını ifade ederek, “İldeki hekimlerin tümü ile işbirliğinin gerçekleştirilmesi ve üye sayımızın arttırılmasına, ildeki tüm hekim arkadaşlarımıza ulaşmak için kurum ziyaretlerine, temsilciliklerin geliştirilmesi ve desteklenmesine önem verilecektir. Hekimlerin katılımı aktif hale getirilecektir. 2023 dönemi için hekimlerin emeklilik hakkı ile ilgili sorunlar ele alınacaktır. ‘Hekim ve emeklilik’ teması yıl boyunca bütün yönleri ile işlenecek ve çözümün takipçisi olunacaktır. Mevcut komisyonların daha işlevsel hala getirilmesi ve yeni komisyonların oluşturulması için çaba gösterilecektir. Halkımızın sağlık gündeminin güncel gereksinimlerine hızla cevap verilmesi ve karşılanmasına yönelik süreli komisyonlar amaca yönelik olarak kurulacaktır. Çocuk İstismarı Önleme Eğitimleri Komisyonu buna örnektir” dedi.
Çok sektörlü ve disiplinli eğitimler için eğitici ekip tarafından bir eğitim modülü gerçekleştirileceğini kaydeden Karagözlü, sözlerine şöyle devam etti:
“Tıp eğitimi sırasında ve mezuniyet sonrasında başka ülkelere hekim göçünü engellemek için hekimlerin sosyal ve ekonomik şartlarının düzeltilmesi amacıyla ilgili mercilerin gerekli adımları atmalarını sağlamak için çaba gösterilecektir. Aydın Tabip Odası olarak üniversitelerde tıp eğitiminin niteliksizleşmesinin öğretim üyesi istifalarının önüne geçmek için önerilerde bulunulması hedeflenmektedir. Aydın Tabip Odası bilimsel kurulunun geliştirilmesi, bu kurulun ilimizin, halkın sağlığını olumlu ya da olumsuz olarak etkileyen tüm konu başlıkları ile, konunun taraflarının toplanmasına, bilimsel bilginin üretilmesine katkı vermeyi sürdürecektir. İlimizin başta çevre olmak üzere bekleyen ve acil önem arz eden konular önceliklendirilecektir.”
Aydın Tabip Odası’nın meslektaşları ile gerçekleştireceği sağlıklı yaşam ve sosyokültürel çalışmalarla Aydın halkına örnek olacağını ve toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacağını dile getiren Karagözlü, “Hizmet içi eğitim komisyonlarının ele alınması planlanmaktadır. Kültür Sanat etkinliklerine yer verilecektir. Oda olarak çevre sorunlarının nedenleri ve sağlık üzerine etkilerinin belirlenmesine, koruyucu önlemlerin geliştirilmesine ve sağlık hakkına erişimin sağlanmasına yönelik bilimsel çalışmalara yer verilecektir. Söz konusu çalışma sonuçları ivedilikle basınla paylaşılacaktır” şeklinde konuştu.