MSC Cruise Türkiye’den hareketli geminin 2022 yaz sezonunun başladığını müjdelemek için yapılan tanıtıma, Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Şengel, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, Kuşadası Liman Başkanı Önder Eyigün, Kuşadası Gümrük Müdürü Leyla Gürbüz, Global Ports Holding Doğu Akdeniz Bölge Direktörü ve Kuşadası Ege Port Limanı Genel Müdürü Aziz Güngör, 150 seyahat acentesi, tur operatörü ve gazeteciler katıldı. Kuşadası limanına yanaşan MSC Lirica gemisinde özel bir kutlama etkinliği düzenlendi.

GÜVENLİ BİR TATİL SİZLERİ BEKLİYOR


MSC Lirica, Nisan ve Ekim ayları arasında Kuşadası’ndan başlayan rotasında İsrail’de Haifa; Güney Kıbrıs’ta Limassol; Yunanistan’da Rodos, Santorini ve Pire/Atina’dan sonra tekrar Kuşadası’na döneceği 29 sefer ile yeni tasarlanmış yedi gecelik bir güzergah sunacak.
MSC Cruises Yönetici Direktörü Angelo Capurro, geminin ilk seferine çıkması öncesinde konukları gemide karşıladı. Capurro, “MSC Lirica, misafirlerimize unutulmaz bir gemi tatili deneyimi sunuyor. Gemilerimizin sunduğu uluslararası ambiyansa Türk misafirlerimize yönelik hizmetleri de entegre ettik. Misafirlerimiz en kaliteli restoranlar, birinci sınıf eğlence, barlar ve farklı konseptte salonlar, butikler, spa ve fitness merkezlerinin yanı sıra küçük çocuklardan gençlere kadar hitap eden bir su parkı ve kulüplerin tadını çıkarabilirler. Gemimizde herkesin keyif alacağı imkanlar bulunmaktadır. Denizde harika, unutulmaz ve her şeyden önce güvenli bir tatil deneyimi için misafirlerimizi yaz aylarında gemimizde ağırlamak için sabırsızlanıyoruz. 2022 yazında MSC Lirica'yı Kuşadası’na konumlandırırken Türk misafirlerimizin rahatlıkla gemimize bindirebilmenin yanı sıra, uluslararası destinasyonlardan tatilcileri de Türkiye’den gemimize bindirmeyi hedefliyoruz ” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmanın ardından gemide kaptan ve yerel yönetim arasında plaket töreni yapıldı. Kuşadası Kaymakamı Saadettin Yücel, Kuşadası Liman Başkanı Önder Eyigün, Kuşadası Gümrük Müdürü Leyla Gürbüz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Mehmet Umut Tuncer, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ile Global Ports Holding Doğu Akdeniz Bölge Direktörü ve Kuşadası Ege Port Limanı Genel Müdürü Aziz Güngör'e plaket verildi.

GEMİDE BULUNAN GENEL ÖZELLİKLERİ


MSC Lirica, 992 misafir kabini ile zarafet, konfor ve misafirperverliği merkeze alan özgün bir seyir deneyimi sunuyor. Fuayeden muhteşem iç manzaralar ve salonların tavandan tabana pencerelerinden görüş engelsiz okyanus manzarası ile rahatlama atmosferi hakimdir. Gösterişli Beverly Hills Bar veya tiyatro öncesi bir içecek için mükemmel bir mekan olan geleneksel İngiliz tarzı Lord Nelson Pub da dahil olmak üzere çeşitli salonlar ve barlar bulunmaktadır. Aileler için, LEGO Group ve Chicco ile işbirliği içinde oluşturulmuş çocuk oyun alanının yanı sıra sprey parkı ve iki yüzme havuzu ve her yaştan çocuklar için eksiksiz bir aktivite programı bulunmaktadır. MSC Aurea Spa, rahatlamak isteyenler için en güzel seçenek olarak misafirlerin hizmetinde olacaktır. Akşamları Broadway Theatre her gece zengin bir eğlence programı sunmaktadır. Ayrıca iki ana restoran, bir açık büfe restoran ve popüler Kaito Sushi Bar ile konuklar resmi veya daha rahat yemek seçenekleri arasından seçim yapabilir.