Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksi sonuçlarına göre, ADÜ Teknokent 2020 yılı genel sıralamada 89 Teknoloji Geliştirme Bölgesi arasında 30. sırada yer alırken, erken aşama Teknoloji Geliştirme Bölgeleri kuluçka faaliyetleri sıralamasında ise 40 Teknokent arasında 2. basamakta yer aldı.

GENÇ GİRİŞİMCİLERE KAPI AÇIYOR


ADÜ Teknokent kurulduğu 2016 yılından beri çok kısa bir sürede başta, tarım ve maden, turizm, sağlık, yazılım elektrik elektronik, makine, gıda, biyoteknoloji ve imalat- sanayi alanları olmak üzere farklı iş sektörlerinden kendini inovasyona adamış birçok şirkete ev sahipliği yapıyor. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri’nde girişimcilerin fikirlerin geliştiği ve ticarileştiği çok önemli bir katman olan Kuluçka Merkezi’nde gerçekleştirilen faaliyetler ile girişimcilerin ilk aşamadan itibaren yenilikçi bir yaklaşımla iş fikirlerinin geliştirilerek hayata geçirilmesi noktasında kaynakların etkin ve verimli kullanılmasını teşvik ederek ekonomik gelişmeye ve büyümeye destek sağlanıyor.

TEKNOLOJİ HAMLESİNE DESTEK


ADÜ Teknokent olarak tam bağımsız Türkiye hedefleri doğrultusunda yapılan milli çalışmalara destek olduğunu dile getiren ADÜ Teknokent Genel Müdürü Prof Dr. Cemal İyem, "Türkiye olarak küresel çapta mücadele ettiğimiz ve gelecek vizyonumuzun temellerini oluşturan milli teknoloji hamlesi büyük Türkiye'nin yarınlarını oluşturmaktadır. Biz de ADÜ Teknokent olarak bölgemizde yapmış olduğumuz çalışmalar ile ulusal ve uluslararası arenalarda tam bağımsız Türkiye'nin hedefleri doğrultusunda ülkemize destek vermeye devam edeceğiz" dedi

ARGE CİROSU 30 MİLYONU AŞTI


İyem, "Kurulduğu günden bugüne kadar toplamda 137 Ar-Ge Projesi ve 30 milyon TL'yi aşan Ar-Ge cirosuna ulaşan ADÜ Teknokent, Ege Bölgesi’nin parlayan yıldızı olma yolunda teknolojik ve inovatif çalışmalarını emin adımlar ile sürdürmeye devam etmektedir. Bünyemizde geliştirdiğimiz stratejik ürünler ile geleceğin Türkiye'sinde yerli ve milli hedeflerimiz doğrultusunda projelerimizi bir bir hayata geçirerek ekonomik fayda oluşturmaya devam edeceğiz" diyerek ülkü için çalışmalara devam edeceklerini dile getirdi.