Karacasu ilçesinin en eski mahallelerinden olan geçmişte çok sayıda kahvehane ve bakkal işletmesinin bulunduğu, kendine özel pazarı olan Cuma Mahallesinde nüfus, iş olanakları sebebiyle halkın deyimiyle Karşıyaka’ya kaydı. Yaklaşık 10 yıldır bakkal işletmesi bulunmayan Cuma Mahallesi üniversite mezunu genç girişimci Özkan Çetin sayesinde bakkala kavuştu. Son kahvehane de geçtiğimiz yıllarda kapanan Cuma Mahallesinde daha önce kahvehane olarak hizmet veren Cumaönü Cami Sokağı, fırının karşısındaki 50 metrekarelik dükkana bakkal işletmesi açan Çetin, 6 ay önce açtığı işletmeye halkın gösterdiği ilgiden memnun olduğunu söyledi. Bakkal açma serüvenini Ses Gazetesine anlatan Çetin, işletmesi hakkında da bilgi verdi.

GIDADAN TEMİZLİK ÜRÜNLERİNE VE EV GEREÇLERİNE

2015 yılında Karacasu Meslek Yüksek Okulu Pazarlama Bölümünden mezun olduğunu daha sonra Açıköğretim Üniversitesi İşletme Fakültesiyle eğitimini 4 yıllığa tamamladığını ifade eden Çetin, “Karacasuluyum. Daha önce Cuma Mahallesi ve Büyükdağlı Mahallesinde yaşadım. Çocukluğumda Cuma Mahallesinde hizmet veren kahvehanelerde çalıştım. Geçen sene yaz aylarında Büyükdağlı Mahallesindeki arkadaşımın evine giderken mahallede bir su bile alacak bir yer olmadığını fark ettim. Burada bir market bakkal dükkanı açmaya karar verdim. En ufak şey için Karşıyaka’ya gitmek gerekiyor. Aracı olmayanlar için ve yaşlılar için büyük dert. Yaşlılar var, gençler var. Burada bir ilkokul var. Öğrencilerin ihtiyaçları var. Hem bu mahallede yaşayanların market ihtiyacını gidermek hem de gelirimi sağlamak amacıyla memleketimde hizmet vermek için bu işletmeyi açtım. Yaklaşık 6 ay oldu. Temel gıda ürünleri, tekel ürünleri, meşrubat çeşitleri, bakliyat ürünleri, kuruyemiş, temizlik malzemeleri, dondurma gibi market ürünlerinin yanı sıra, her evin ihtiyacı olan pazar çantası, gırgır, mandal gibi ürünler de bulunduruyorum. Sıfırdan başlayıp kredi çekerek bu işletmeyi mahallemize kazandırdım. İşlerimden memnunum. Pandemi sebebiyle fiyat artışları da olsa da elimden geldiği kadar uygun fiyata ürünlerimi halka buluşturmaya çalışıyorum. Veresiye şeklinde de yardımcı oluyorum. Mahalle halkının yanı sıra köylere gidenler de uğruyor” dedi.

“MAHALLEYİ YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Mahalle için her şeyi yapmaya çalıştığını ifade eden Çetin, “Mahalleyi yaşatmaya çalışıyoruz. Herkese kapımız açık. Uzun süredir bakkal bulunmayan Cuma ve Büyükdağlı Mahallelerimize hizmet etmekten çok memnunum. Yeri geliyor 14-15 saat çalıştığım oluyor. Ama mahallemi de yaptığım işi de seviyorum. Karacasu’da kendi memleketimde ekmek kazanmak güzel geliyor. Sabah 7.30’da açıp akşam 9-10’a kadar buradayım. Yaz aylarında gece 12-1’e kadar açık tutmayı düşünüyorum. İşlerimi zaman geçtikçe çeşitlendirmeyi düşünüyorum. Cuma Mahallesine hizmet vermekten onur ve gurur duyuyorum. Herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Allah herkese hayırlı işler nasip etsin. Mahallemize memleketimize hizmet veriyorum. Sevdiğim bir iş. İnsanlarla iletişimim iyi. Çocukluğum da burada geçtiği için herkes beni tanıyor. Mahalleyi yaşatmaya çalışıyoruz. Geldiğiniz için teşekkür ederim. Sizin sayenizde marketimizin tanıtımını bir kez daha yapma şansım buldum. Mahallede tanınan bilinen bir insandım. Sizin sayenizde dışarıda oturan Karacasulu ve Cuma Mahallelilerin haberdar olacak olması beni mutlu etti. Teşekkür ediyorum” dedi.

“MEMLEKETİMDE ÇALIŞMAK İSTEDİM”

Sözlerini sürdüren Çetin, “İki üniversite bitirdim. 2015’te Karacasu Meslek Yüksekokulu Pazarlama Bölümünden mezun oldum. 2018’de Açıköğretim Fakültesiyle İşletme Bölümüyle 4 yıllığa tamamladım. Kendi alanımda iş bulamadım. Yıllarca KPSS'ye girdim. Elimde olsun diyerek hem KPSS’ye hazırlanıyorum hem burada vatandaşın ihtiyacını görüyorum. Daha önce Nazilli’de bir kurs merkezinde kantin işlettim. Çocukluğumda bu bakkal kahvehaneydi. Karşıda da bir kahvehane vardı. İkisinde de çalıştım. İnsanlar beni tanıyor. Mahallede bakkal ihtiyacı olduğunu hissettim. Güvenlik belgesi sahibiyim. Diksiyon belgem var. Hijyen belgemi aldım. Dışarı gitmek istemedim. Daha önce yaşamış olduğum mahalleye hizmet etmek istedim. Memleketimizde kendi işimizi yapalım istedim. Yüksek giderler ve ev kiraları da bunda etken oldu ama Karacasu’yu seviyorum. Burada hayatımı kazanmak istedim. Askerlikte astsubaylık mülakatına çağrıldım ama memleketimde çalışmak için kendim tercih etmedim” ifadelerini kullandı.