Aydın Pazarcılar Odası Başkanı Yusuf Demirtaş, Efeler’de kurulan tarihi Salı Pazarı’nı gezdi. Esnaflara hayırlı işler dileyen Başkan Demirtaş, pazar fiyatları ve esnafın durumu ile ilgili konuştu. Başkan Demirtaş, “Hiçbir pazarcı, durumundan memnun değil. Çünkü alışveriş yok, kazancı az. Pazarlarımızda her ürünümüz taze. Buna rağmen satışlar, istediğimiz seviyede değil. Millette para yok. Önceden kiloyla sebze, meyve alan vatandaş, şimdilerde taneyle alışveriş yapıyor” ifadelerini kullandı.

“KAFA KAFAYA GİDİYORUZ”

Pazarcı esnafının nakliye, poşet, yer işgaliyesi gibi girdilerinin olduğunu anlatan Demirtaş, “Bir pazarcının en kötü bir pazardan 200 lira kazanması lazım. Bunu kazandığında tabi Bağ-Kur’u var, yanında çalıştırdığıişçisinin ücreti var. Esnaf olarak şimdilik kafa kafaya gidiyoruz, kazanmıyoruz da zarar da etmiyoruz. Ancak Bağ-Kur’umuzu da ödeyemiyoruz” şeklinde konuştu.

“KARIMIZ YILLARDIR DEĞİŞMEDİ”

Artan girdi maliyetleri dikkate alındığında pazarın pahalı değil, normal olduğunu dile getiren Başkan Demirtaş, pazarcıların ürün satışından elde ettiği karın ise yıllardır değişmediğinin altını çizdi.

“SEBZE BOLLAŞTI”

Sebze fiyatlarının geçen haftaya göre biraz daha düştüğünü kaydeden Demirtaş, “Sebze bollaşınca fiyatları normal seviyeye indi. Yaza doğru sebze fiyatlarında biraz daha düşme olabilir ama meyve fiyatlarının değişeceğini düşünmüyorum” dedi. Öte yandan pazarda kalitesine göre değişmekle birlikte bir kilo muz 17 lirandan, portakal 6 liradan, elma 8 liradan, armut 10 liradan, domates 8-10 liradan, salatalık 10 liradan, patlıcan 10-15 liradan ve çilek 30 liradan satışa çıktı.