Ekosistemi Koruma ve Doğasevenler Derneği’nin doğaseverlere yönelik her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği etkinlik kapsamında Bodrum türkülerinde “Burası da Aspat değil Halilim, Aman Bitez Yalısı” olarak geçen Bodrum yarımadasındaki Bitez’e gidildi. Her tarafı yapılaşmalarla dolan Bodrum Yarımadası’nın tam ortasında doğal halini koruyarak kalabilmiş ender yerlerden biri olan Bitez Yarımadası’ndaki etkinlikte turkuaz renkli denizin kıyısında, Akdeniz Bitki Örtüsü’nün en güzel örnekleri, orkidelerin güzellikleri, kuş sesleri arasında yürünerek incelendi.


BODRUM’DA UNUTULMAZ BİR GÜN GEÇİRDİLER

Doğaseverler, her türlü yapılaşmalardan uzak bir şekilde korunan, kıyılarda biriken çöplerden başka olumsuz hiçbir insan etkinin görülmediği bu doğal alanın bozulmaması ve mutlaka geleceğe taşınması dileğinde bulundu. Gezide Osmanlı padişahlarından Kanuni Sultan Süleyman’ın Rodos seferi sırasında ordunun su ihtiyacını karşılamak için yapıldığı söylenen kümbet sarnıçlarının güzel bir örneği görüldü. Etkinlikten sonra yaza hazırlanan Bodrum çarşıları gezilirken Zeki Müren Sanat Müzesi ve Bodrum Deniz Müzesi ziyaret edildi.

SON DURAK BODRUM KALESİ OLDU

Şehrin en güzel yerinde bulunan ve Saint Jean Şövalyeleri tarafından üç tarafı denizle çevrili kayalık bir yarımada üzerine inşa edilen Bodrum Kalesi’ni gezen doğaseverlere profesyonel turist rehberi Hakan Bahçecioğlu tarafından kalenin tarihi hakkında bilgilendirme yapıldı. Kaleyi yeni görenler çok beğendi. Ancak eski halini bilenler eskiyle yenisi arasında yaptıkları kıyaslamada çok fazla olumsuzluğun olduğunu dile getirdi.