Didim Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Didim Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında odaya kayıtlı şoförler eğitime alındı.
Didim Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde verilen ve 1 hafta süren şehir içi toplu ulaşım ve taksi sürücülerine yönelik geliştirme ve uyum eğitimi kursuna katılan 30 şoföre, trafik kuralları, sürüş esnasında gerekli olan uygun ve saygın davranışları gösterme, mesleğinin gerektirdiği beslenme ve görgü kuralları, sürücü psikolojisi, psiko-teknik, halkla ilişkiler, kılık kıyafet ve yolculara göre davranış konuları ile ileri sürüş teknikleri, güvenli araç kullanımı, müşteri ilişkileri ve öfke kontrolü konuları anlatıldı.
Kursiyerlere ayrıca Didim Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nuri Öner tarafından ileri sürüş teknikleri, güvenli araç kullanımı, müşteri ilişkileri ve öfke kontrolü konularında eğitimler verilirken, kursun son gününde ise şoförlere yazılı sınav yapıldı.
Didim Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Savaş Cengiz, Aydın Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) aldığı karar gereği bu eğitimi almamış hiçbir şoföre toplu taşıma izin belgesi ve ruhsatı verilmediğini belirterek, “Oda olarak Didim Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile yaptığımız protokolle UKOME’nin şehir içi ulaşımda sürücüler için şart koştuğu sertifika programı kapsamında gruplar halinde kurslar açıyoruz. Geçen yıllarda da düzenlediğimiz kursun bu yıl dördüncüsünü açtık. 4 yıl içerisinde bugüne kadar 150 kursiyere eğitim verildi.” dedi.