Dünyanın en önemli bisiklet takımlarından bazılarına ve dünyaca ünlü bisikletçilere ev sahipliği yapan 8 etaplı organizasyonda bisikletçiler, Bodrum’dan İstanbul’a 8 günde 1303 kilometre mesafe kat edecek. Bodrum- Kuşadası etabına da Kuşadalılar ve dışarıdan gelen misafirler yoğun ilgi gösterdi.

ULUSLARARASI ALANDA ÇOK BÜYÜK BİR ORGANİZASYON


Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü Bilal Şentürk, düzenlenen basın toplantısında, “Uluslararası alanda çok büyük bir organizasyon olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 57.’sini yaşamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemizin her bölgesinin kendine has güzellikleri mevcut. Doğasıyla, tarihiyle, geçmişiyle, doğal çeşitlilikleri ile çok özel bir yerdeyiz. Bu organizasyon, iki kıtayı birleştiren İstanbul'da sona erecek. Sayın Cumhurbaşkanımız, iki kıtayı 2 noktadan birleştirdi. TUR’umuz da hem 1915 Çanakkale Köprüsü'nden hem 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden hem de Avrasya Tüneli'nden geçecek. Tüm sporcular ve misafirlerimiz için çok farklı ve güzel bir tur olacak." ifadelerini kullandı.

KUPALAR TESLİM EDİLDİ


57. yılında ‘Tarihe, Doğaya Saygı’ temasıyla gerçekleştirilen organizasyon için uluslararası tanıtımlarda ‘Tour of Türkiye’ markasını kullanılıyor. Bu sayede ülkenin uluslararası tanıtım gücü artacak. Yerli ve yabancı medya kuruluşları yarışa büyük ilgi gösteriyor.
Öte yandan Bodrum-Kuşadası etabında birinciliği, Lotto Soudal takımından Alexander Caleb Ewan elde etti. TUR’un ilk etabını Ewan, 4 saat 38 dakika 05 saniye ile kazanırken, kupasını Aydın Vali Yardımcısı Mehmet Gödekmerdan'ın elinden aldı. İkinciliği elde eden Wild Generatıon takımından Noam Granıgan, kupasını Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel’in elinden alırken, üçüncülüğü de Equıpo Kern Pharma takımından Carlos Garcıa Pıerna elde etti. Pıerna ise kupasını Kuşadası belediye başkan yardımcısından teslim aldı.