Taşburun Balıkçı Barınağı Koop. Başkanı Bilal Cevizci, limanda yaşanan sıkıntıları dile getirirken “Tarım İl Müdürlüğü ihale hazırlıyor. Bizim vergi borcumuz olduğundan ihaleye giremiyoruz. Borcumuz aslında çok fazla değil 110 bin lira civarında yapılandırma yaparak bu sorunu aşabiliriz. İhale şartnamesini henüz görmedik. Tarım İl Müdürlüğü nasıl hazırlayacak bilemiyoruz. Her şey tesadüfî olarak organize ilerliyor. OSB meselesi vardı. Denizde üretim çiftliklerinin kapasite artırımı, RES ve jeotermal kaynak arama meselesi vb. Bunların hepsi bir araya geldiğinde iş OSB kurulum aşamasına gidiyor. Balık üretim kapasitesini arttırarak 250 bine ulaştırmaya çalışıyorlar. Üretim bu kapasiteye ulaştığında OSB kurulumu zorunlu hale geliyor” ifadelerini kullandı.

"BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"


CHP Aydın Milletvekili Bülbül, şunları kaydetti: “Anladığım kadarıyla bu ihale iktidar tarafında birilerine vermek için mi hazırlanıyor? Bu iş OSB kurarak Didim’de turizmi bitirmeyi hedefliyor gibi görünüyor. Daha önce yaptığımız çalışmalar ile OSB’yi durdurmuştuk. Sizler burada eylemler yaptınız, bizler konuyu Turizm Bakanına ilettik. OSB’yi durdurduğumuzu zannetmişiz. Ama arka planda bu çalışmaları yaparak yine hedeflerine ulaşmaya çalışıyorlar. RES ile başlıyorlar, dalyanlarımız ölüyor, zeytinlik alanlarımız da bitiyor. Sanayileşmeyle birlikte çıkan koku sayesinde turizm de bitecek. Biz bu konuyu Doğadan Sorumlu Ali Öztunç ile görüşerek bir çalışma yapmamız lazım. Bu çalışmayı siyaseten yürütmeye başlayalım. Ayrıca ihale aşamasında balıkçı arkadaşlara hukuki destek de veririz. Aslında bu konu sadece balıkçı kardeşlerimizi değil çiftçimizi, turizmcimizi, Didim’imizi ilgilendiriyor. Karina’da bu havzada olduğundan Söke’yi de ilgilendiriyor dolayısıyla topyekün hareket etmeliyiz. Yönetmeliğin durdurulması için dava açtık. Aslında buralar SİT alanıdır. SİT alanlarında sanayi kurulabilmesi amacı ile yönetmelik değişikliği yaptılar. Biz CHP olarak yürütmeyi durdurma davası açtık. Fakat henüz karar çıkmadı. Demek ki bu değişiklik Karina gibi, Didim gibi SİT alanlarında sanayileşmeyi arttırabilmek amacı ile çıkartılmış bir karar. Bu işin peşini bırakmayacağız.”

" AK PARTİ VEKİLLERİ 'VERİN KURTULUN' DEDİLER"


Taşburun Koop. Başkanı Cevizci, Ankara ziyaretlerinde AK Parti milletvekillerinin “verin kurtulun” dediklerini, kendilerine hiçbir şekilde yardımcı olmadıklarını, CHP vekillerinin ise yakından ilgilendiklerini ifade etti.

“NEREDE RANT, ORADA AK PARTİ”


CHP Aydın Milletvekili Bülbül konuşmasının devamında; “Hiç durmuyor bunlar. Nerede para, rant oraya gidiyorlar. Bunlar çevre düşmanı, doğa düşmanı. Burada oluşacak çevre kirliliği, koku onlar için önemli değil. Didim gibi turizm bölgesinde OSB kurulur mu? Söke’de yatırım yaptık diyorlar. Kağıt fabrikası kurdular. Biz yeri yanlış dedik. Zaten kuraklıkla mücadele ediyoruz. O fabrika her gün yüz binlerce ton su kullanıyor. Atık su doğaya zehir saçıyor. Biz kesinlikle üretime karşı değiliz ancak yer yanlış diyoruz. Kendi yandaşlarına fabrikayı kurdurdular ve Yunanistan’ın atık kağıtlarını burada işliyorlar." dedi.