Yaklaşık 1.5 yıl önce Didim’de başlatılan e-sınav merkezinde sona gelindi. E-sınav merkezinde görev alacak 120 öğretmenin eğitimlerinin tamamlanmasının ardından mayıs ayında gerçekleştirilecek olan sürücü kursu yazılı sınavları Didim e-sınav merkezinde yapılacak. Kurulacak e-sınav merkezi, sınava giren vatandaşların teknolojinin son imkânlarından yararlanmasını sağlayacak. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak Didim’de Elektronik Sınav Merkezi açılacak. Kısaca E-Sınav Merkezi olarak bilinen bu merkezde, Didim’de ehliyet sınavlarının yazılı bölümünü gerçekleştirme imkânı bulunacak. Her yıl Didim’den yaklaşık 2 bin kişi Aydın’da bulunan e-sınav merkezine gidiyordu.

TEKNOLOJİ, HIZ, KOLAYLIK

Yapılan dijital yenilikle, vatandaşların istedikleri zaman diliminde, işlerini aksatmadan sınava girmelerine imkân sağlanıyor. Adaylar, e-sınav uygulaması sayesinde, randevu sistemiyle en yakın tarihte sınava girebilecek. Sınav bitiminde sonuçlar hemen öğrenilecek. Kullanıcı dostu bilgisayar ara yüzü ile adaylar, cevap kâğıdında yanlış işaretleme, işaretlemeyi unutma gibi hatalardan kurtulacak.

MALİYETLER DÜŞECEK

Uygulamayla, Didim’deki adayların sınava girmek için halen yaptıkları yol masrafları ve zaman israfından kurtulması sağlandı. Yeni uygulama, soru ve cevap kağıdı baskısı, işçilik, tasnif, nakliye gibi maliyetlerin de düşmesini sağlayacak.

ENGELLİLERİN KONFORU DA DÜŞÜNÜLÜYOR

E-Sınav merkezlerindeki masa, sandalye ve bilgisayarlar, engellilerin erişimi ve konforu da düşünülerek tasarlanıyor.