İncirliova Belediye Meclisi, bu ayki toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Aytekin Kaya’nın yönettiği toplantıda faaliyet raporunun yanı sıra denetim komisyonu raporu da görüşüldü. Faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edilirken, denetim komisyonu raporu hakkında meclis üyeleri bilgilendirildi.

Millet İttifakı’ndan Fatma Tabak ve Mustafa Aytekin, Cumhur İttifakı’ndan Levent Güleçyüz, Orhan Yavuz ve Polat Tanrıkulu’nun görev aldığı denetim komisyonunun hazırladığı raporun sonuç bölümünde "2021 yılında yapılan iş ve işlemlerde suç unsuru oluşturacak gözle görülür herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır" ifadesi yer aldı. Denetim raporu hakkında değerlendirmelerde bulunan İncirliova Belediye Başkanı İYİ Parti’li Aytekin Kaya, çoğunluğunu Cumhur İttifakı meclis üyelerinin oluşturduğu denetim komisyonun incelemesinden başarıyla geçmenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Her konuda şeffaf olduklarını ve harcadıkları her kuruşun hesabını vermeye daima hazır olduklarını belirten Başkan Kaya, bu sebeple denetim konusunda hiçbir çekinceleri olmadığını vurguladı.

Mecliste yaptıkları seçimle denetim komisyonunu oluşturduklarını dile getiren Başkan Kaya, “Denetim komisyonu çalışmalarına başladı. Yeri gelmişken özellikle belirteyim, bu komisyonun çoğunluğunu Cumhur İttifakı meclis üyeleri oluşturuyor. Bu sebeple komisyonun şeffaflığına ve tarafsızlığına ‘komisyon üyeleri zaten sizin tarafınızda ve çoğunluk sizde’ diye bir eleştiri gelmesi söz konusu değil. Cumhur İttifakı çoğunluğunda oluşan denetim komisyonumuz her şeyi didik didik incelediler. Her faturaya, muhasebede yapılan her işleme tek tek baktılar. Hazırladıkları raporda ise suç unsuru oluşturacak herhangi bir olumsuzluğa rastlamadıklarını belirttiler. Büyük bir titizlikle çalışan denetim komisyonu üyelerimize ve emek veren tüm belediyemiz çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bütçe gerçekleştirme oranında yakaladığımız başarı gibi, denetim raporunda herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmaması da büyük bir başarıdır. Bu başarıdan gurur duyuyorum” diye konuştu.