Belediye mülklerini sattığı iddiasıyla Germencik Belediye Başkanı CHP’li Fuat Öndeş’i eleştiren Germencik Cumhur İttifakı’na, CHP Germencik İlçe Başkanı Salih Çavuş tepki gösterdi. Halkın yoksullaştığını, zamların başını alıp gittiğini belirten İlçe Başkanı Çavuş, bu durum karşısında Cumhur İttifakı’nın konuşacak tek sözü olmadığını savundu. “Zamları görmezden gelemeyiz” diyen MHP Milletvekili Baki Ersoy’un partisi tarafından disipline sevk edildiğini hatırlatan Başkan Çavuş, Cumhur İttifakı’nın Germencik’teki temsilcilerinin derdinin ise millet olmadığını iddia etti. İlçe Başkanı Çavuş, “Onların tek derdi saray, sarayın huzuru ve kendi huzurları için oturacakları koltuklar. Cumhur İttifakı’nın önceki belediye başkanı 6 bin 250 dönüm ve çeşitli taşınmazların olduğu 195 parça araziyi satarken, bu arkadaşların gözleri görmez, kulakları duymaz, dilleri lal mıydı? O satılan mallar kimin mallarıydı?” ifadelerini kullandı.

30 MİLYON LİRA BORÇ ÖDEDİ

Bir önceki dönemden kalan olumsuz ekonomik tabloya rağmen var olan borcun 30 milyon lirasının Başkan Öndeş’in üstün gayret ve çabası ile ödendiğini vurgulayan Başkan Çavuş, “Önceki dönemin hizmet diye yaptırdığı tesislerin parasını ödedi. Keyfi olarak yıktığı halı saha başta olmak üzere birçok konuda milyonlarca lira tazminat ödedi. Eski belde belediyeleri olan Ortaklar, Mursallı ve Hıdırbeyli’nin ödenmeyen ve ne hikmetse bizim dönemde hatırlanan vergi borçlarını ödedi. Bu süreci başarılı bir şekilde yürüten Belediye Başkanımız Sayın Öndeş bir de hizmetleri devam ettirmiş, sosyal tesisler, işletmeler açmış, sosyal anlamda halkın her zaman en büyük destekçisi olmuştur. Yer satılmışsa yine önceki belediye başkanının keyfi harcamaları sonucu ortaya çıkan borcu ödemek için satılmıştır. Fuat Öndeş yer satın alan bir belediye başkanı olarak tarihe geçti ki hepimiz şahidiz. Belediye binamızı 4 milyon TL’ye kamulaştırdık üstelik tek kuruş kredi kullanmadan borç almadan. Eski belediye başkanı şahsın millete sattığı hacizli arsaların haczini kaldırarak 1 milyon TL’ye satın alıp belediye bünyesine dahil eden, gayrimenkul kazandıran bir başkan olarak tarihe geçti. Belediye Başkanımız Sayın Fuat Öndeş'in sattığı bir yer varsa buradan gelen geliri yine bu kente yaptığı yatırımlar için kullandı” dedi.

“GÜNDEMİ DEĞİŞTİRME ÇABASI”

Sarayı kıble edinen, şahsa biat eden kişilerin üslubu deniz seviyesinin altına düşürme çabalarının kendilerinde karşılık bulamayacağını dile getiren Çavuş, “Gönül isterdi ki, belediyelerimize nasıl iftira atarız, nasıl çamur atarız çabası için harcadıkları enerjiyi, milletimizin refah ve ekonomik seviyesini artırma, bugün bulunduğumuz buhrandan çıkarmak için harcasınlar. Ama bu iş vizyon işidir. Onların vizyonu ise sarayın menfaatleri, sarayın şahsınadır. Bizim için asıl gündem şuan milletimizin yaşadığı dar boğazdan çıkarmak çabasıdır. Onların gereksiz her açıklamasına vereceğimiz cevap milletimizin beklentilerine ve umutlarına giden yolda saray şürekasının gündemi değiştirme çabasına çanak tutacaktır. Biz bu gereksiz gündeme çanak tutarsak milletimizin içinde bulunduğu zor yaşam şartlarındaki verdiği mücadeleye hakaret olacağından biz algı değil hizmet ve çözüm yolumuzda yürümeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.