Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler ilçesi, Şevketiye Mahallesi'nde yapımı devam eden Aydın Şehir Hastanesi'nin alt ve üst yapı çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Hastanenin imar planı değişikliğini Büyükşehir Belediye Meclisi'nden 2016 yılında geçirdiklerini hatırlatan Başkan Çerçioğlu, "Sağlık Bakanlığı hastane ile ilgili 2 yıldan biraz daha önce ihale yaptı, hastanenin inşaatına başlandı. Bu arada bize bakanlıktan bu hastanenin yolunun, altyapısının yapılması ile ilgili bir yazı geldi. Bizim yaptığımız hesaplamalara göre hastane yolundan günlük 25-30 bin kişilik sirkülasyon olacak. Yazı üzerine ben de o dönemki vali beye gittim. Bu, tüm kurumları ilgilendiriyor, çünkü o bölgeye emniyet de tarım ilçe de bir bina yapmak istiyor, yurt da var. Birçok kurum ve kuruluş şehrin içinden çıkıp o bölgeye gidecek. Bunları söyledikten sonra sayın vali, bir vali yardımcısı başkanlığında ilgili birimleri topladı, tüm kurumlar çalıştı. Yol haritası için bir güzergah belirlendi. Biz de bundan sonra Toprak Koruma Kurulu’ndan gerekli izinleri alarak çevre düzeni planı değişikliğini yaptık ama biz bu planı yaparken tüm kurum ve kuruluşlarla yaptık, tek başımıza yapmadık. Daha sonra biz bu planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderdik. Aydın Valiliği’nin izin verdiği bu alanın planı onaylandı. Ancak Tarım ve Orman Bakanlığı çevre düzeni planı değişikliği yapılan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan kamu yararı kararı alınan alanın bir kısmı için izin verdi” dedi.

“SAĞLIK BAKANLIĞI’NA YAZDIK”


Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çevre düzeni planı değişikliği yapılan ve kamu yararı kararı alınan alanın bir kısmı için izin vermesi nedeniyle 18 uygulaması yapamadıklarını ve çalışmalara başlayamadıklarını belirten Çerçioğlu, “Kısmen onaylayınca 18 uygulaması yapamıyorsunuz. Bundan dolayı planı yapamadık. Bunun üzerine biz, bu planı hayata geçiremediğimiz için detaylı olarak 6 veya 7 kere Sağlık Bakanlığı’na yazdık. Arkadaşlar, onun üstüne Ankara’ya gittiler, ilgili kurum ve bakanlıklara” dedi. Yol ve kanalizasyonu yapmak için hastanenin olduğu bölgede belediyenin mülkü olmadığını belirten Çerçioğlu, kamulaştırma da yapamadıklarını söyledi.

“KİM BUNA ENGEL OLUYORSA”


Hastanenin 1,5-2 yıl sonra biteceğini ama ortada yol ve kanalizasyon olmadığını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu, “Görev bizimse biz yaparız ama yapılmasın diye sen benim önüme bir takım engeller çıkartıyorsan, buyur sen yap. Neden? Önemli olan burada hastane açıldığında, yolunun olması, altyapısının olması. Kuru bina bir şeye yarar mı buraya diktin? ‘Ben bu binayı buraya diktim, Büyükşehir Belediyesi yolunu ve altyapısını yapmadı, ne olacak şimdi’ demek için sen bunu yapıyorsan, sen Aydın’a ihanet ediyorsun demektir. Kimse sorumlusu, kim buna engel oluyorsa. Ahmet, Mehmet, Hüseyin… demiyorum” ifadelerini kullandı.
Çerçioğlu, herkesin yaşanan sorunu bildiğini ama üç maymunu oynadığını iddia etti. Çevre düzeni planı ile ilgili kararı almak için yaklaşık 2 yıldır mücadele ettiklerini anlatan Çerçioğlu, şimdi izin verilse bile söz konusu çalışmaların yapılmasının en az 2,5-3 yıl süreceğini sözlerine ekledi.