Nazilli’de son dönemlerde meyve ve sebze fiyatlarında yaşanan artışlar dudak uçuklatmaya devam ediyor. Nazilli Perşembe Pazarı’nda meyve ve sebzelerin fiyatlarındaki artış gerek vatandaşı gerekse pazarcı esnafını zor durumda bırakıyor. Rusya- Ukrayna Savaşı, akaryakıt fiyatlarının yüksek olması gibi nedenlerle yükselen fiyatlar, vatandaşın belini büküyor. Market ve pazarlara giden vatandaşlar, fiyatları görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

‘ÜRÜNLERE YÜZDE 150 ZAM GELDİ’


Nazilli’de uzun yıllardır pazarcı esnafı olan Kenan Cansız, pazardaki ürünlerin rekor fiyatlara koştuğunu söyledi. Esnaf Cansız, mevsiminde çıkan karpuzun fiyatının geçen seneye oranla yüzde 150 arttığının altını çizerek dudak uçuklatan fiyatları açıkladı. Cansız, “Karpuzun kilosu 20 lira, dilimi ise 2,5 liraya denk geliyor yani 50 liradan satıyoruz. Şu an elimde gördüğünüz karpuz 200 lira. Geçen sene bu zamanda kilosu 8 liraydı. Karpuza Yüzde 150 zam geldi. Biraz daha bollaştığı zaman fiyatları düşer. Erik 100 gramı 40 lira, kilosu 400 liraya denk geliyor. Çilek’in kilosu 25 lira. Bu zamana göre yine çilek pahalı geçen sene bu zamanlar çilek 12 liraydı. Pazar genel olarak çok pahalı. Artık vatandaş meyveyi düşünmüyor sadece genel ihtiyaçlarını alıyor. Allah sonumuzu hayır etsin” diye konuştu.
Pazardaki sebze fiyatları ise domates kilosu 20 liradan tezgahlarda yerini alırken, patlıcan 30 liradan tezgahlarda rekor kırıyor.