Adalet ve Kalkınma Partisi ( AK Parti) Belediye Meclis Üyesi Bülent Sayar’ın 2012 yılında törenle yıkılan Polis Okulu’nun yerine 2020 yılında yapılan Millet Bahçesi’nin projesinin yapımı hakkında meclis toplantısında yaptığı yorum salonda bulunan Cumhur İttifakı üyelerinde şaşkınlığa neden oldu. Yerel yönetimi kötülemek isterken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyon projeleri arasında yer alan Millet Bahçesi’ne değinen Sayar’ın, “Doğru ya da yanlış bir proje olduğu tartışılabilir” ifadelerini kullanmasının parti içi kulislerde tepkiye neden olduğu öğrenildi.

‘MİLLET BAHÇESİ PROJESİ TARTIŞILIR’


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla ‘81 ilde 81 milyon metrekarelik park’ projesinden hareketle Nazilli’de de Hükümet yatırımlarıyla Millet Bahçesi yapıldı. 2012 yılında törenle yıkılan Polis Okulu’nun yerine yapılan ve yaklaşık 12 milyon 400 bin TL’ye mal olan Millet Bahçesi’nin Millet İttifakı ortakları CHP ve İYİ Parti tarafından yapımı sırasında yapılan eleştirilere, Nisan ayı meclisinde AK Partili Bülent Sayar’dan destek geldi. AK Partili Meclis Üyesi Bülent Sayar’ın Nazilli Belediye Meclisi’nin 2021 yılı faaliyet raporunu değerlendirme konuşmasında Millet Bahçesi ile yaptığı yorum ‘öz eleştiri’ söylemlerine neden oldu. Sayar’ın; “Millet Bahçesi nasıl yapıldı, doğru yanlış proje olduğu tartışılır” sözlerine partilileri anlam vermedi.

“KÖKLENEREK BAŞKA ALANA DİKİLDİĞİNİ İTİRAF ETTİ”


Millet Bahçesi’nden sökülen 4 ağacın Belediye Meydanı ve Dörtyol mevkiine dikilmesine ağaçların katliama uğramış olduğu izlemini vermeye çalışan Bülent Sayar; “Millet Bahçesi, Nazilli Belediyesi’ne devredildi mi? Evet, devredildi. Şu an Nazilli Belediyesi sorumluluğunda. O zaman Millet Bahçesi’ndeki zeytin ağaçlarını neden kesiyorsunuz? 4 tanesini Belediye Meydanına neden taşıdınız? Zeytinime dokunma diyorsunuz ama zeytin ağaçlarının yerini değiştiriyorsunuz. Sanki belediyemizin 3-5 tane zeytin fidanı alacak bütçesi yokmuş gibi Millet Bahçesi’nden söktüğü ağaçları Belediye Meydanı ve Dörtyola dikiyor?” diye eleştiride bulundu.

YILDIRIMKARAMAN’DAN İMALI CEVAP


AK Partili Sayar’ın Nazilli Belediyesi’nin zeytin ağaçlarını meydanlara dikmesine tepki göstermesine anlam vermediğini söyleyen CHP’li Belediye Meclis Üyesi Ulvi Yıldırımkaraman da; “Biz kökleyip farklı bir alanda ağaçları değerlendirdik. Sizin gibi maden alanı açmak için zeytinlerin yok edilmesine izin vermiyoruz. Siz bir zeytinci olarak buna nasıl tepki gösteriyorsunuz. Biz kesip, katletmedik. Kökleyip başka alanda değerlendirdik. Peyzaj sırasında sık dikimden dolayı kurumlarını önlüyoruz” ifadelerini kullanarak, son günlerde gündemi meşgul eden Maden Kanunu’na da tepki gösterdi.