İncirliova Belediye Meclisi'nde söz alan Mali Hizmetler Müdürü Çetin Bayatlı, meclis üyelerini bütçe gerçekleşme oranı hakkında bilgilendirdi. Geçen yılın bütçe gerçekleşme oranının yüzde 99,70 olduğunu açıklayan Bayatlı, bu oranın belediyenin bu zamana kadar ki en yüksek bütçe gerçekleşme oranı olduğuna vurgu yaptı.

8 MADDE GÖRÜŞÜLDÜ

İncirliova Belediye Meclisi, nisan ayı toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Meclisi Salonu'nda düzenlenen toplantıyı, Belediye Başkanı İYİ Parti'li Aytekin Kaya yönetti. Toplantıda bir araya gelen Başkan Kaya ve meclis üyeleri, gündemde yer alan 8 maddeyi görüştü.

TEŞEKKÜR ETTİ

Toplantının açılışında konuşan Belediye Başkanı Kaya, 5 yıllık görev sürelerinden 3 yılı tamamladıklarını hatırlatarak, "Üç yıl boyunca sizlerle beraber çalıştık. Karnede sınıfta kalmışız ama önemli değil geçeriz inşallah daha iki yılımız var. Önemli olan İncirliova'ya birlikte güzel bir şeyler yapmak. Hepinize teşekkür ederim" dedi.

ENCÜMEN ÜYELERİ BELLİ OLDU

Kaya’nın konuşmasının ardından, encümen ve ihtisas komisyonlarına üye seçimi yapıldı.
Gerçekleştirilen oylama sonucunda, encümen üyeliklerine Millet İttifakı’ndan Bilgehan Oğuz ve Cumhur İttifakı’ndan Yakup Yılmaz seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Millet İttifakı’ndan Şenay Dumano ve Murat Şayık, Cumhur İttifakı’ndan Ali Şimşek, Nedim Yıldız ve Hüdai Gönülaçar, İmar Komisyonu’nda da Millet İttifakı’ndan Sibel Koç ve Murat Gören, Cumhur İttifakı’ndan Şevki Can, Fatih Subaşı ve Mustafa Karayiğit görev aldı.

FALİYET RAPORU OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Toplantıda daha sonra İncirliova Belediyesi’nin geçen yıla ilişkin faaliyet raporu ele alındı. Belediyenin 1 yıllık çalışmasının özet olarak anlatılmasının ardından, oylamaya sunulan faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi. Oylamada sadece Cumhur İttifakı’ndan Hatice İrik ve Levent Güleçyüz hayır oyu kullandı.

"OLUMSUZLUĞA RASTLANILMAMIŞTIR"

Toplantıda ayrıca denetim komisyonu raporu hakkında meclis üyelerine bilgi verildi. Millet İttifakı’ndan Fatma Tabak’ın başkanlık yaptığı komisyonun hazırladığı rapor, okundu. Raporun son bölümünde "2021 yılında yapılan iş ve işlemlerde suç unsuru oluşturacak gözle görülür herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır" ifadeleri yer aldı. Hedeflenen 57 milyon 750 bin liralık gelirin 57 milyon 579 bin lirasının toplandığı açıklandı. Söz alan Mali Hizmetler Müdürü Çetin Bayatlı, bütçe gerçekleşme oranına dikkat çekerek, “Yüzde 99,70 ile bütçe gerçekleşme oranımız bugüne kadar ki en yüksek gerçekleşme oranıdır" dedi. Tüm maddelerin görüşülmesinin ardından Belediye Başkanı Aytekin Kaya, toplantıyı kapattı.