Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çıkardığı son yönetmelikte turizm beldelerinde faaliyet gösteren başta otel, gece kulübü ve bar gibi işletmelere yönelik getirilen yaptırımlar Didim Turizm Derneğindeki toplantıda ele alındı. Dernek binasında gerçekleştirilen toplantıya Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk başkanlık ederken, dernek üyesi birçok işletme sahibi toplantıya katıldı.

“EĞLENCE SEKTÖRÜ VAZGEÇİLMEZ”

Dernek Başkanı Şentürk yaz sezonunun başladığı şu günlerde gece kulübü, bar ve otelcileri de etkileyen ses ve gürültü yönetmeliğiyle ilgili yapılan yeni yönetmeliğin işletmeleri olumsuz etkileyeceğini kaydederek “Eğer yönetmelik tam anlamıyla uygulanırsa Didim’de canlı müzik yapılacak yer kalmaz. Bu sadece Didim için değil turizm beldelerindeki herkesi olumsuz etkiler. Burada sorunlarımızı ve sıkıntılarımızı ele alıp önce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ardından da Valiliğe bunları aktaracağız. Gerekirse siyasi iradeden de destek isteyeceğiz. Çünkü turizm sadece konaklamadan ibaret değil, eğlence sektörü vazgeçilmez bir yer tutuyor. Bu nedenle bu konuda yapılacak çalışmaları anlatıp konuyla ilgili 3 Bakanlığa da durumumuzu anlatmamız lazım.” dedi.

“SEKTÖRÜN TEMSİLCİLERİ DERTLİ”

Didim Turizm Danışma Birimi Sorumlusu Nilüfer Kıpır ise son yönetmelikle ilgili bilgiler vererek, bu konuda dilekçe ile sorununun çözümü noktasında adım atılabileceğini dile getirdi. Didim Emniyetindeki görevli personeller ise ses ve gürültü kirliliği noktasında gelen şikayetler ve belirlenen yasaklara göre hareket etmek durumunda olduklarını ifade ettiler. Toplantıya katılan esnaflar ise eğlence sektörünün hem Didim hem de diğer turizm ilçeleri anlamında vazgeçilmez bir sektör olduğunu, yönetmeliğin bu anlamda sektörü mağdur ettireceğini söyledi. Esnaflar Didim’de hassas bölge kavramının kaldırılması gerektiğini ifade ederek, bu kavramın mekanlar için sıkıntı yarattığını ifade ettiler.