MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in vefatının 25'inci yıl dönümü unutulmadı. Partinin Efeler İlçe Teşkilatı, Başbuğ Alparslan Türkeş ile tüm şehitler için lokma hayrı yapıp, Kur'an-ı Kerim okuttu. Efeler'deki Bey Camii önünde gerçekleştirilen hayır etkinliğine MHP Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Burak Pehlivan, Efeler İlçe Başkanı Ahmet Baskın, Ülkü Ocakları İl Başkanı Hakan Karakuş, AK Parti Efeler eski İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı, Türk Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Hüseyin Doğan, meclis üyeleri, parti yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

"BİR DAVANIN TAKİPÇİSİYİZ"

Yönetimi ile birlikte hayır etkinliğine ev sahipliği yapan MHP Efeler İlçe Başkanı Ahmet Baskın, Türkeş'in vefatının 25'inci yıl dönümü dolayısıyla lokma hayrı yapıp, Kur'an-ı Kerim okuttuklarını söyledi. Etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen ve katkısı bulunan herkese teşekkür eden Başkan Baskın, "Bizler bir siyasetin, bir politikanın takipçisi değiliz, bir davanın takipçisiyiz. Bu anlamda davamızın kurucusu cennet mekan Başbuğumuz Alparslan Türkeş beyefendi ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yağ ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"GERÇEK BİR DAVA ADAMI"

MHP MKYK Üyesi Burak Pehlivan da, merhum Başbuğ Alparslan Türkeş'in yarım yüzyıl önce, milletin yine bugünkü gibi ağır buhranlarla boğuştuğu ve kendi değerleri içinden bir umut aradığı dönemde ortaya çıktığını ve muhteşem eserlere damgasını vuran gerçek bir dava adamı olduğunu söyledi. Türkeş'in Türklük aşkı uğruna her türlü meşakkati göze aldığını vurgulayan Pehlivan, şunları kaydetti: "Yetiştirip emanet ettiği ülkücü gençlik ile vatanı için fedakârlığa, milleti için göreve hazır bir siyasal kadro olan Milliyetçi Hareket Partisi, onun en büyük eseridir. Bu eserlerle ne kadar övünsek azdır. Türk milliyetçileri, onun liderliği ile kendilerine dayatılan sınırlı bir siyasal hareket alanını, yürekli ve akıllı bir siyasi mücadele ile bugüne kadar uzanan çizgide kırılma olmaksızın sürekli genişletmesini bilmişlerdir. Bugün, karşımızdaki ağır ve tahrik edici, tahammülü çok zor olan milli sorunlar karşısında dahi Türk Milliyetçileri ve ülkücü gençlik sağduyulu, gerçekçi ve dengeli davranabiliyorsa, bu hasletlerin yerleşmesinde şüphe yok ki Başbuğumuzun etkisi çok büyüktür. Ne mutlu ki, Milliyetçi Hareket Partisi, onun açtığı yolda ilerleyerek, MHP Genel Başkanımız, Bilge Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli’nin izinde ülkemizin her sorununa cevap verebilecek fikir, vizyon ve kadroları yetiştiren ve daha da önemlisi milliyetçiliği, toplumun siyaset algısında merkeze çeken bir siyaset okulu haline gelmiştir."

"DİMDİK VE İNANÇLA AYAKTAYIZ"

Başbuğ Türkeş'in vefatından bu yana geçen 25 yıldan sonra da milletçi-ülkücü irade ve onu sevenlerin bir araya geldiğini, dimdik ve inançla ayakta olduğunu dile getiren Pehlivan, Türkeş ve şehitleri saygı, sevgi, minnet ve rahmetle yad ettiğini sözlerine ekledi. Konuşmasını tamamlayan Pehlivan; Baskın ve Ülkü Ocakları İl Başkanı Karakuş ile birlikte vatandaşlara lokma ikram etti. Etkinlikte Türkeş ve şehitler için dua edildi.