Aydın Barosu’nun ekim ayında yapılacak seçimli olağan genel kurulunda ilk başkan adayı Av. Akın Yakan oldu. Gar Park’ta düzenlediği basın toplantısında Baro Başkanlığı adaylığını açıklayan Yakan’ı toplantıya katılan meslektaşları ve yakınları da yalnız bırakmadı.

AVUKATLAR EKONOMİK AÇIDAN ZOR DURUMDA


Avukatların zor koşullar altında mesleklerini yaptığını belirten Av. Yakan, “Avukatların yaşadığı sorunlar ve buna eklenen hak ihlalleri kutsal olan savunma hakkının yerine getirilmesini engelleyecek niteliktedir. 31 yıldır aktif olarak bu mesleği icra eden bir avukat olarak mesleğin sorunlarını ekonomik açıdan zorlukları, aksayan yönleri, mağduriyetleri biliyor ve bizzat yaşıyorum. Bunların üstesinden gelinmesi için sav, savunma ve karar makamlarının hepsinin güçlü olması gerekir. Mesleki sorunların çözümü için öncelikle meslektaşlar arasındaki dayanışma ve bütünlüğün sağlanması asıldır. Farklılıklarımız ayrışma nedeni değil bizim zenginliğimizdir. Avukatlar zor koşullarda mesleklerini yaparken birbirleriyle çatışma, ayrışma ve ötekileştirme lüksü yoktur. Avukatlar kendi içinde bir ve birlik olmak zorundadır. Bu işten başka yapacak bir işimiz olmadığı gibi dayanacağımız hiç kimse de yoktur. Avukatların içinde bulunduğu şartların mesleği değersizleştirme gayretiyle paralel gerçekleşmektedir” dedi.

EZBER BOZAN UYGULAMALARI HAYATA GEÇİRECEĞİZ


Modern ve çağdaş bir baro için başkan adayı olduğunu dile getiren Yakan, “Avukatlığın mesleğinin saygınlığı demokratik çağda hukuk devletinin temeli ve garantisidir. Avukatlar asla yalnız değildir. Barolar kurumsal olarak avukatları desteklemeli ve mesleki sorunların çözümünde etkin rol almalıdır. Barolar avukatların üstünde değil yanında yer almadır. Avukatlık saygın bir meslektir. Hiç kimsenin, hiçbir kurumun ve hiçbir anlayışın avukatlık mesleğinin saygınlığını zedelenmesine izin vermeyen bir meslek örgütü için baro başkanlığına adayım. Ezber bozan uygulamaları gündeme getirmek ve uygulamak için adayım. Yepyeni, modern, çağdaş ve ufuk açan bir Aydın Barosu için adayım. . Basın açıklamalarıyla yetinmeyip somut bir tavır alan Aydın Barosu için adayım. Doğa için adalet diyen bir aydın barosu için adayım Bunun için enerjimiz, azmimiz, cesaretimiz fazlaca mevcuttur” diye konuştu.