Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel’in rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı toplantıya, Mehmet Arif Ceylan başkanlık yaptı. Açılış ve yoklama yapılmasının ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından 27 adet gündem maddelerinin sırasıyla görüşülmesine başlanıldı.

1. maddede yer alan, 5393 sayılı belediye kanununun 56. maddesine istinaden, belediye başkanlığının 2021 yılına ait çalışmalarını kapsayan faaliyet raporu meclis 1. başkan vekilliğinde görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi. 2. maddede yer alan organize sanayi bölgesi için kanun gereğince, Söke Belediyesini temsilen müteşebbis heyetine açık oyla 5 asil, 5 yedek üye seçildi. 3. maddede yer alan, gizli oylarla Mehmet Arif Ceylan, Hatice Kurban ve Mehmet Mert Encümen üyeliklerine seçildi. Açık oyla 6183 sayılı amme alacakları tahsili usulü hakkındaki kanunun 90. Maddesi gereğince 1 yıl süreyle görev yapmak üzere, gayrimenkul satış komisyonuna 1 üyenin seçimi yapıldı. Ardından, İmar ve Bayındırlık Komisyonuna, Sağlık Komisyonuna, Kültür Sanat ve Eğitim Komisyonuna, meslek odaları ve sorunları komisyonuna, Çevre Komisyonuna, kadın komisyonuna, dış ilişkiler komisyonuna, Gençlik ve Spor Komisyonuna, Plan ve Bütçe komisyonuna, mimari estetik komisyonuna, tarihi yapılarla ilgili çalışma komisyonuna, Tarım Komisyonuna, Hukuk Komisyonuna, gayrimenkul değerlendirme komisyonuna, sosyal hizmetler, yaşlılar ve engelliler komisyonuna 1 yıl süreyle görev yapmak üzere 5’er kişinin seçimi yapıldı.

27. Maddede yer alan Belediye Meclisinin 11.10.2021 tarih ve 2021/11-138 sayılı kararı ile kabul edilen, 2022 yılı mali yılı ücretler tarifesindeki, destek hizmetleri müdürlüğü gelirleri altındaki mezarlık hizmetleri hasılatı bölümünde belirlenen cenaze taşıma ücretlerine ilişkin olarak son dönemde akaryakıt fiyatlarındaki yüksek artışlar nedeniyle güncelleme yapılması konusunun görüşülmesi için plan ve komisyonuna havale edildi. Her ayın ilk mesai gününde yapılan meclis toplantılarının, mayıs ayında yapılması planlanan meclis toplantısının ise Ramazan Bayramına denk gelmesi nedeniyle 9 mayıs tarihinde saat 16.00’da yapılmasına karar verildi.