Park Mahallesi, Emin Güler Sokak’ta hizmete giren çok amaçlı spor salonunun açılışını, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, protokol üyeleri ile birlikte gerçekleştirdi. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen açılış törenine otizmli ve özel gereksinime ihtiyaç duyan bireylerin ailelerinin yanı sıra CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Kaymakam Turgay Gülenç, CHP İl Başkanı Ali Çankır, İYİ Parti İl Başkanı Recep Taner, Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, CHP İlçe Başkanı Salih Çavuş, İYİ Parti İlçe Başkanı Sabahat Baltacı Toker, meclis üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

“GEREKENİ YAPIN”

Törende konuşan Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, görev süresinin 3 yılını doldurduğunu belirterek, “Başkanımız Özlem Çerçioğlu ile beraber omuz omuza bu üç yılda elimizden geldiği kadar vatandaşlarımıza hizmet vermeye çalıştık ve çalışıyoruz. Baktığımız zaman da aslında son bir ayda sadece Germencik’te üç tane tesis açtık. Her şeyi vatandaşlarımız için yapıyoruz ama bugün yaptığımız açılış çok daha manidar ve anlamlı. Bu anlamda otizmli ve özel gereksinime ihtiyaç duyan bireylerimize bir merkez açtık. Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu konuyu izah ettiğimde sözümü daha ikiletmeden ‘Germencik için gerekeni yapın’ dedi. Kendisine bu hizmet için çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun sayın başkanım, aldığımız dualar bizlere yeter” dedi.

"BAŞKANLAR ÇERÇİOĞLU’NDAN KURS GÖRMELİ”

Milletvekili Hüseyin Yıldız da, TBMM’de, yurt dışı ziyaretinde ve Türkiye’yi dolaştığında belediye başkanlarının gelip Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ndan bir kurs görmesi gerektiğini anlattığını dile getirdi. Çocukların kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Milletvekili Yıldız, şunları kaydetti: “Bu yatırımlar, aslında bakanlığın yapması gereken yatırımlardır. Ama maalesef 20 yıldır bu yatırımlar Aydın’a gelmedi. Geçen sene Aydın’ımızda açtık okulumuzu, şimdi Germencik’te. Diğer ilçelere de sırayla yapılıyor. Bu açılış için Büyükşehir Belediye Başkanımıza, ilçe belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum.”

“109 BİN KİŞİYE İFTAR YEMEĞİ VERECEK”

İktidarın CHP’nin belediyeleri alması halinde sosyal yardımları keseceğini söylediğini iddia eden Yıldız, Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan ayında 109 bin kişiye iftar yemeği vereceğini açıkladı. Yıldız, iktidara geldiklerinde de sosyal yardımları arttıracaklarının altını çizdi. “Gençlerin gururu Çerçioğlu” sloganları ile kürsüye gelen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise çok amaçlı spor salonunun açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

“HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN”

Kendisine yaptığı ziyarette “Germencik’te çok fazla özel çocuğumuz var. Onlar için bir eğitim merkezi, spor tesisi açmak zorundayız” diyen Başkan Öndeş’e “Emrin olur” yanıtını verdiğini anlatan Çerçioğlu, “Çocuklarımız için yapabileceğimizin en iyisini yapmak zorundayız. Çok kısa bir sürede, üç hafta içinde buranın yapımını tamamladık ve hizmete açtık, hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

“86 MİLYON LİRA YATIRIM YAPTIK”

Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ Genel Müdürlüğü’nün şimdiye kadar Germencik’te yaptıkları yatırımlardan da bahseden Çerçioğlu, 86 milyon liralık yatırıma imza attıklarını dile getirdi. Çerçioğlu, “Şimdiye kadar Germencik’te 187 kilometre yol çalışması yaptık. 99 kilometre içme suyu, 56 kilometre kanalizasyon ve yağmur suyu hattı olmak üzere toplam 155 kilometre hat çalışması gerçekleştirdik. 17 adet içme suyu sondaj kuyusu açtık. 5 adet de içme suyu paket arıtması yaptık, bu zaman kadar Germencik’e Büyükşehir ve ASKİ olarak 86 milyon lira yatırım yaptık ve bu kadar daha yapmaya hazırız. Sizler bunu hak ediyorsunuz, sizlerin desteği bizim arkamızda olduğu sürece biz Fuat başkanımızla yürümeye devam ederiz” şeklinde konuştu.

TANER’E TEŞEKKÜR

Bir teşekkürü de İYİ Parti İl Başkanı Taner’e, İYİ Parti ve CHP ilçe başkanları ile yönetimlerine yapan Çerçioğlu, açılışın ardından protokol üyeleri ile birlikte çok amaçlı spor salonunu gezip, salonda eğitim gören ve spor yapan özel çocuklar ve aileleriyle yakından ilgilendi.