31 Mart 2019 yerel seçimlerinin üzerinden 3 yıl geçti. AK Parti İncirliova İlçe Başkanı Hüseyin Celbek, Millet İttifakı'ndan İncirliova Belediye Başkanlığı seçimini kazanan İYİ Parti'li Aytekin Kaya'nın görev süresi içerisinde yaptığı çalışmaları değerlendirdi. Kaya'nın belediyenin borcunu 32 milyon liradan 60 milyon liranın üzerine çıkardığını iddia ederek, kendisinden borcu şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşmasını beklediklerini dile getiren İlçe Başkanı Celbek, "El öperek üç seneyi geçirdiniz çok güzel fakat halk artık hizmet bekliyor. Meclis üyesi arkadaşlarınızın çocuklarını işe aldınız. Belediyeyi kendi çiftliğiniz zannettiniz" dedi. Kendileri ise AK Parti'li belediye varmış gibi İncirliova'ya hizmet ettiklerini belirten Başkan Celbek, ilçeye toplamda 110 milyon liralık devlet yatırımı kazandırdıklarının altını çizdi.

KARNE GÜNÜ


AK Parti İncirliova İlçe Başkanı Hüseyin Celbek, beş yıllık görev süresinden üç yılını dolduran İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya'yı adeta topa tuttu. 2019 yerel seçimlerinin üzerinden 3 yıl geçtiğini hatırlatarak, İncirliova Belediyesi'nin karne gününün geldiğini dile getiren Başkan Celbek, Belediye Başkanı Kaya'nın sınıfta kaldığını iddia etti.

"HALK ARTIK HİZMET BEKLİYOR"


İncirliova Belediyesi'nin kuruluşundan 2019 yılına kadar toplam 121 yıl geçtiğini kaydeden İlçe Başkanı Celbek, "Bu 121 yılda bütün başkanlar toplamda belediyeye 32 milyon borç yaparken Sayın Başkan Aytekin Kaya 3 yılda tek başına 30 milyona yakın borcu nasıl yaptı? Bu borç toplamda nasıl 60 milyonun üstüne ulaştı? Sayın Başkan hizmet işi emek ister, gayret ister, samimiyet ister, toplumun tamamını kucaklamak ister. Yapmış olduğunuz bu borcu şeffaf belediyecilik anlayışınız gereği kamuoyu ile paylaşmanızı istiyoruz. Seçimden sonra asmış olduğunuz pankart gibi yapmış olduğunuz borçları da aynı şekilde belediye binasına asmaya davet ediyoruz; Hodri meydan. El öperek üç seneyi geçirdiniz çok güzel fakat halk artık hizmet bekliyor" şeklinde konuştu.

"5 ADET KEPÇEYİ HALA GÖREN YOK"


Belediyeye hibe edilen araçlara dikkat çeken Celbek, "Belediye bünyesine başka belediyelerden atıl durumdaki eski araçları hibe alarak sanki kâra geçmiş gibi lanse ettiniz. Bu araçlara harcanan tamir paraları yeni araç fiyatını bulmuş durumda. ‘İncirliova’ya hayırlı olsun’ dediğiniz ve meydanda sergilediğiniz 5 adet kepçeyi hala gören yok" şeklinde konuştu.

"BELEDİYEYİ KENDİ ÇİFTLİĞİNİZ ZANNETTİNİZ"


Celbek, Kaya’nın meclis üyesi arkadaşlarının çocuklarını belediyede işe aldığını öne sürerek, şunları kaydetti:
"Belediye personellerini yüz kızartıcı suçlarla suçlayıp tazminat vermeyerek gariban işçinin hakkını yiyip kendi belediye meclis üyesi arkadaşlarınızın çocuklarını işe aldınız. Sivil hayatta yaptığınız çiftçiliği benimseyip belediyeyi kendi çiftliğiniz zannettiniz."

“DÜKKANLARIN AÇILIŞI YAPILMADI”


Başkan Kaya’nın yerel seçimlerden önce halka birçok vaat verdiğini dile getiren Celbek, Kaya’nın şimdiye kadar ilçeye kazandırdıklarını da anlattı.
Celbek, "Yürüyüş yolu ve yerli ürünlerin satışının yapılacağı dükkanları. Ancak bu dükkanlar da ilçemizde belediyemize ait hiç bir açılış gerçekleşmedi. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden de destek bulamayan Başkan ve yönetimi borcu katlamaya devam etti. 32 milyon ile devralınan İncirliova Belediyesi 3 yıl içinde 60 milyonun üstüne bu borç nasıl çıktı. Hizmet edemeyen İncirliova Belediyesi borç yapmaya devam ediyor. Seçim vaatlerinde ‘satmayacağız’ demelerine rağmen birçok yer satıldı ve satılmaya devam ediyor. İncirliova Belediyesi’nde şu anda başarısız bir yönetim var ve maalesef kaybeden İlçemiz oluyor" ifadelerini kullandı.

“110 MİLYONLUK DEVLET YATIRIMI KAZANDIRDIK”


Kendileri ise İncirliova’da AK Parti belediye varmış gibi hizmet ettiklerini aktaran İlçe Başkanı Celbek, “Yerelde muhalefet olmamıza rağmen biz bu 3 yıl içinde neler yaptık? Toplamda 110 milyonluk devlet yatırımı kazandırdık. TOKİ binalarından, sağlık yatırımlarından, emniyet binasına, ilçe jandarma binasından, doğal gaz hattına, eğitim alanlarından okullara, yurtlara ve anaokullarına kadar spor tesislerinden halı sahalara, bütün mahallerimizin parke taşlarına kadar sosyal alan yatırımlarından kamu yatırımlarına birçok alanda belediye Ak Parti’deymiş gibi hizmet ettik. Devlet yatırımlarını ilçemize kazandırdık ve kazandırmaya devam ediyoruz” diyerek açıklamasını tamamladı.