Didim Belediyesi Gençlik Merkezi’nde (DİGEM) düzenlenen toplantıya CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak, İYİ Oparti Didim İlçe Başkanı Vefa Berk Tezsezener, CHP Aydın İl Sekreteri Okan Kılıç, CHP İl Başkan yardımcıları Serkan Doğan ve Dilaver Demir, Belediye Başkan yardımcıları, Didim Ziraat Odası Başkanı Hilmi Yıldırım, Didim EKK Başkanı Ali İhsan Kubaliç, Didim Belediyespor Kulüp Başkanı Bedri Altıntaş, Belediye meclis üyeleri CHP ana kademe yöneticileri ile çok sayıda vatandaş ve basın mensupları katıldı.

“YOL YAPIMI ÇALIŞMALARI”

Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından sinevizyon eşliğinde konuşan Belediye Başkanı A. Deniz Atabay 2019 yılında Didim halkının oylarıyla yeniden göreve seçildiklerini kaydederek, kendilerine verilen bu görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını belirtti. Başkan Atabay üst yapı çalışmalarına değinerek “İlçemiz sınırları içerisinde 2019’dan bu yana 332 bin 536 metrekare parke yol, 47 bin 972 metrekare sathi kaplama, 60 bin 568 metrekare kaldırım, 137 bin 299 metrekare bordür, 17 bin 888 metrekare begonit yol ve 4 bin 395 metrekare beton yol yapılmıştır.” derken Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından şehrin ana girişlerinde yapılan düzenlemelerden bahsetti.

“KENT MERKEZİNDE ÖRNEK PROJELER”

Didim’in kent merkezinin değiştirmek amacıyla Kurtuluş caddesi projesine değinen Atabay “Kentin en işlek caddeleri arasında yer alan Kurtuluş Caddesi’nde parke taş döşeme, peyzaj çalışmaları, çiçek ekimi ve engeli vatandaşlarımız için yol yapımları tamamlanarak caddeye estetik ve görsel zenginlik kazandırdık. Biz sözümüzü tuttuk ama esnafla yaptığımız görüşmelerde esnafların yapacağı çalışmalar yapılmadı; keşke yapsalardı.” dedi. Didim Belediyesi Akköy Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Süs Bitkileri Üretim Fidanlığından bahseden Başkan Atabay elde edilen yağlar ve seranın öneminden bahsetti. Sokak hayvanların yönelik yapılması planlanan Patiköy’ü de önemsediklerini kaydederek, Deve güreşleriyle ilgili bir algı yaratılmak istendiğini söyledi. Atabay göreve seçildiklerinin ilk yılında bu etkinliği yaptıklarını fakat aradan geçen zamanda Aydın ve çevresinde kültürel bir etkinlik olarak güreşlere organizasyon anlamında saygı duyduklarını söyledi.

“BİR HAYVANSEVER OLARAK DEVE GÜREŞLERİ KALDIRILMALI”

Atabay kendisinin bir hayvan sever olduğunu ifade ederek “Güreşler üzerinden bir algı yaratılmak istendi. Özellikle Vegan festivali noktasında; kimlerinde yapmaya kalktığını biliyoruz ama bir kültürde olsa ki deve güreşleri bir kültür, hayvanlara zarar verilmiyor ama İspanya’daki boğa güreşlerinin kaldırılması gibi deve güreşlerinin de kaldırılmasından yanayım.” dedi. Didim’de Barış Festivali, Triatlon Yarışları, Yazarlar Sokağı, Yöresel etkinlikler festivali ve ilk kez yapılan lavanta festivali gibi etkinliklerle Didim’e sanat, spor ve kültür şehri yapmaya çalıştıklarını ifade ederek, ilçeye 8 ayrı noktaya wifi ağı koyacaklarını belirtti.

“KOYLARIMIZA ÖNEM VERDİK VE SAYILARINI ARTTIRDIK”

Pandemi döneminde Didim Belediyesinin çalışmalarını da anlatan Başkan Atabay, sosyal demokrat belediyecilik mantığıyla çalıştıklarını belirtti. Başkan Atabay Akbük’te yapılan Soğuksu projesi plaj çalışmaları ile projesi devam eden Atatürk Parkıyla ilgili bilgiler verdi. Didim’de yazın yoğunluğun Altınkum ve koylarda olmaması adına Beyazkum Plajını açtıklarını ve 3. Koy plajını 3 kat büyüttüklerini belirtti. Manastır koyu gibi koylarda düzenlemelere başladıklarını belirten Atabay “Didim aslında Bodrum gibi bir yarımada; bir çok koyumuz var. Buralar harika yerler ve denize girebilecek yerler. Buralarla ilgili de çalışmalar yapıyoruz.” dedi.

“VEGFEST’İ SÜRDÜRECEĞİZ”

2017 yılından beri Didim’de Apollon Tapınağı’nın hemen yanı başında düzenlenen Türkiye’nin ilk Vegan festivali “Didim Vegfest’e” yurtiçi ve yurt dışından bir çok yerli ve yabancı turistin katılımıyla yaptıklarını kaydeden Atabay “Pandemi sebebiyle iki yıldır yapılamadı. Son festivalimizi 200 bin kişi katıldı. Biz zor olanı seçtik ve yaptık. Bu festivali bir yaşam şekli ve buradan yola çıkarak Dünya’da Vegan Dostu ikinci kent olarak bu festivali sürdürmeye kararlıyız.” dedi. Didim Gençlik Merkezinin yaptıklarını ve kısa süre sonra resmi açılışını yapacaklarını belirten Atabay “Burası Gençlik Merkezi olarak tasarlandı ama spor salonunu da yapıyoruz. Gençlerimiz burada her türlü sanatsal, kültürel ve spor aktivitelerini yapma imkanı bulacak. Didim’de yaşayan buraya yerleşen çok değerli hocalarımızın da katkılarıyla gençlerimizi hazırlayacağız.” dedi.

“DİDİM’İN MARKA PROJESİ AMFİ TİYATRO”

Didim’de yapımı süren ve 2022 Haziran ayında açılması planlanan 4 bin kişilik amfi tiyatroyu da anlatan Başkan Atabay 4,5 yıllık bir çalışma, takip ve mücadelenin sonunda bu projenin hayat geçirildiğini kaydederek “Biz inandığımız işleri yapıyoruz. Yapamayacağımız hiçbir işi yapmıyoruz. Didim adına marka bir proje olan amfi tiyatro’yu Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nunda katılımıyla ve sürpriz bir sanatçıyla açacağız. Bu amfi tiyatro da biletix gibi büyük firmalar gelip buradan konserler düzenleyecek ve Didim’in tanıtımı adına büyük bir kazanç elde edeceğiz.” dedi. Toplantının sonunda Başkan Atabay CHP yönetimi ve meclis üyeleriyle birlikte davetlileri selamlayarak İzmir marşı çalındı