31 Mart 2019 yerel seçimlerinin üçüncü yıl dönümü dolayısı ile parti binasında basın toplantısı düzenleyen AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu’nu hedef aldı. Partisinin yerel seçimlerde başarısız olduğu ve milletvekilleri arasında uyumsuzluk bulunduğu iddialarının yanı sıra İl Başkanı Özmen, milletvekili adayı olup olmayacağı sorusunu da yanıtladı.

“TARİHİNDEKİ EN YÜKSEK OYU ALDI"


AK Parti'nin Aydın'da kazandığı belediyelerinin tamamının bir Nazilli kadar etmediği ve yerel seçimlerde yıllardır başarısız olduğu iddia edilerek, 2024 yerel seçimlerinde makus talihini yenip yenmeyeceği sorusu yöneltildi. Başarısız oldukları iddiasını reddeden Özmen, teşkilat olarak öncelikli gündemlerinin 2023 seçimleri olduğunu, bu durumun 2024 seçimlerine hazırlık yapmadıkları manasına gelmemesi gerektiğini söyledi. Bütün enerjilerini 2023 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimine odakladıklarını anlatan Özmen, "O seçimi aldıktan sonra inşallah temmuz, ağustos, eylül ayları içerisinde bizim birçok ilçede adaylarımız netleşir ve çalışmalarına başlar. O açıdan bir sıkıntımız yok. Tabi başarısızlıktan ziyade seçim sonuçlarında yerelin yapısını, yerel seçimin kendi içindeki havasını ve genel seçimin havasını ayrı ayrı değerlendirmek lazım. Bunu günün şartları olarak değerlendirmek daha doğru olur. Ben açık bir başarısızlık olduğunu kabul etmiyorum. Çünkü son yerel seçimlerde AK Parti, Aydın’da tarihinde aldığı en yüksek oyu aldı" ifadelerini kullandı.

“UYUMSUZ ALGISI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR”


AK Parti'nin dört Aydın milletvekili arasında bir uyumsuzluk olduğunun kamuoyunda sıklıkla dile getirildiği öne sürülerek, bunun teşkilatı rahatsız edip etmediği sorusuna da Özmen, "Bir uyumsuzluk olduğu konusunda kamuoyunda dile getirilenler, bizi bağlamaz. Biz dedikodularla hareket etmiyoruz. Beş kardeşin beşi bile yeri geliyor anlaşamıyor ama bizim vekillerimiz, teşkilatımız, MKYK üyemiz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, ana kadememiz, Aydın’da partimizin başarısı için her yere birlikte hem yumruğunu vururlar, hem de birlikte çalışırlar. Uyumsuz algısı oluşturulmaya çalışıldığı kanaatindeyim” yanıtını verdi.

“GENEL MERKEZİMİZ KARAR VERİR”


“2023 seçimlerinde sizi milletvekili adayı olarak görecek miyiz?” sorusunu da cevaplayan Özmen, “Bizim nerede olacağımıza biz değil, genel merkezimiz karar verir. Genel merkezimiz bize nerede dur derse, biz orada dururuz. Hakkımızda hayırlısı neyse olsun” ifadelerini kullandı.